بازدید از باغ کردان [البرز]

این بازدید در تاریخ ۱۳۹۹/۰۹/۱۲ به همراه کارشناسان تیم آبان از یکی از قطعات باغی واقع در بافت قدیمی منطقه کردان صورت گرفت. این منطقه از دیرباز دارای درختان هسته‌دار مانند گیلاس و آلبالو و همچنین گردو بوده است. مشکلات اساسی باغ طی دهه اخیر به دلیل مشکلات و تغییرات اقلیمی منطقه گردوهای استان البرز […]

بازدید و مشاوره باغ در کردان

این بازدید در تاریخ ۱۳۹۹/۰۹/۱۲ به همراه کارشناسان تیم آبان از یکی از قطعات باغی واقع در بافت قدیمی منطقه کردان صورت گرفت. این منطقه از دیرباز دارای درختان هسته‌دار مانند گیلاس و آلبالو و همچنین گردو بوده است.

مشکلات اساسی باغ

طی دهه اخیر به دلیل مشکلات و تغییرات اقلیمی منطقه گردوهای استان البرز (به‌خصوص نواحی کم‌ارتفاع‌تر) دچار آلودگی قارچی ناتراسیایی شده‌اند. کرم خراط نیز مشکل شایع دیگر در این مناطق است که تقریباً به‌صورت هم‌زمان بروز پیدا می‌کند. باغ مورد بازدید نیز دچار این دو آفت به شکل تقریباً شدیدی بودند.

بنا به توصیه‌های انجام شده مقرر شد تا هرس درختان آلوده و پانسمان زخم‌ها با محلول بردو و چسب باغبانی انجام شود. همچنین خاک این باغ آلوده به کرم سفید ریشه که یکی از خطرناک‌ترین آفات ریشه‌ای است، بود. برای حل این مشکل و باتوجه‌به فصل، انجام یخ آب زمستانه توصیه شد.

دیگر مشکلات و توصیه‌ها

همچنین برخی درختان به‌خصوص درختان گیلاس و بادام دچار شانکر باکتریایی بودند که قرار شد پس از هرس باغ و تراشیده شدن محل شانکرها، محلول‌پاشی با مخلوط بردو انجام شود.

باغدار از عدم سفید بودن و تشکیل ناقص مغز گردوها نیز شکایت داشت که با بررسی‌های انجام شده مشخص شد که درختان کمبود عنصر پتاسیم داشته که بایستی در فصل بهار نسبت به تأمین آن اقدام شود.

کاهش رشد درختان

حدود نیمی از باغ دارای نهال‌های یک‌ساله بود که باتوجه‌به گذشت ۱۲ ماه از کشت آنها رشد قابل‌توجهی نداشتند با بررسی‌های انجام شده مشخص شد که باغدار به توصیه یکی از آشنایان اقدام به مصرف کود سوپر فسفات تریپل در هنگام کاشت نهال کرده است. این کود علی‌رغم اینکه به کود ریشه زا و اول فصل مشهور است، اما در خصوص نهال‌های تازه کشت شده سبب شوری اطراف ریشه شده و رشد گیاه را متوقف می‌کند.

نهال ضعیف و دارای کمبود مواد کودی

نهال‌های پیوندی

تعدادی از نهال‌های تازه کاشت شده نیز پیوند خود را رد کرده بودند و یا به‌صورت نرک رشد کرده بودند که توصیه‌های لازم برای حذف آنها انجام شد. باتوجه‌به نیاز باغدار، نهال‌های مناسب برای کشت در قسمت خالی باغ نیز معرفی شد.

عدم رعایت بهداشت زراعی

برخی درختان یک‌ساله دارای آلودگی شدید به شپشک آرد آلود بودند که سم‌پاشی زمستانه بر علیه آنها توصیه شد.

مشکل دیگر باغ، عدم رعایت بهداشت زراعی بود که مقرر شد تا تمامی علف‌های هرز، باقی‌مانده‌های گیاهی و چوب‌های تلنبار شده در باغ، از باغ خارج و یا معدوم شوند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله آموزش نگهداری از باغ را بخوانید.

باتوجه‌به فصل، سم‌پاشی با روغن ولک، بردو و اتیون به باغدار جهت ضدعفونی‌کردن تنه درختان پس از هرس توصیه شد. همچنین در خصوص نهال‌های چندساله مقرر شد تا چالکود با کود کامل انجام بپذیرد.

عدم رعایت بهداشت باغ و درخت

سیستم آبیاری

همچنین سیستم آبیاری این باغ به شکل غرقابی است که در آن آب به طور کامل در ارتباط با طوقه درختان بود. توضیحات لازم برای جداکردن مسیر آب از درختان نیز به باغدار ارائه شد.

بیماری در طوقه درخت

جمع‌بندی

این باغ به‌عنوان یکی از نمونه‌های عدم رسیدگی کامل به باغ و تاحدی به‌عنوان باغ رها شده محسوب می‌شود. عدم رسیدگی دائمی به باغ قطعاً سبب آسیب‌های عمیق و جبران‌ناپذیر به باغ و هدر رفت سرمایه خواهد شد.

مقالات و ویدیوهای مرتبط:

این پست برای شما مفید بود؟

با کلیک بر روی ستاره به این مقاله امتیاز دهید! (بالاترین امتیاز ستاره سمت چپ)

میانگین امتیاز 1 / 5. مشارکت‌کننده‌ها: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اگر این مقاله را دوست داشتید و مفید بود ...

این مقاله رو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذار!

از این که این مقاله برایتان مفید نبود متاسفیم!

چگونه این مقاله رو بهبود بدیم؟

به ما بگو چطور بهتر شیم؟

منتظر دیدگاه شما هستیم! ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*