اهمیت و مزایای کود پتاسیم نیترات در کشاورزی
پتاسیم نیترات پتاسیم نیترات با فرمول شیمیایی KNO3 است. کشت های متراکم و عدم استفاده از عنصر پتاسیم طی سالیان گذشته و از طرفی کمبود آب آبیاری و کیفیت نامناسب آب و خاک در اکثر اراضی کشاورزی از عواملی هستند که قابلیت استفاده این عنصر را برای گیاهان محدود کرده و خسارات جبران ناپذیری را […]
فهرست محتوا این مقاله
پتاسیم نیترات
پتاسیم نیترات با فرمول شیمیایی KNO3 است. کشت های متراکم و عدم استفاده از عنصر پتاسیم طی سالیان گذشته و از طرفی کمبود آب آبیاری و کیفیت نامناسب آب و خاک در اکثر اراضی کشاورزی از عواملی هستند که قابلیت استفاده این عنصر را برای گیاهان محدود کرده و خسارات جبران ناپذیری را بر میزان تولید و کیفیت محصولات وارد میکند. استفاده از کود های حاوی این عنصر باعث بهبود شرایط تغذیه ای گیاهان و افزایش کمی و کیفی محصولات میشود.
اهمیت کود پتاسیم نیترات
نیتروژن و پتاسیم از عناصری هستند که به مقدار قابل توجهی توسط گیاه از خاک برداشت شده و بایستی در طول دوره رشد همواره به مقدار کافی در اختیار گیاه قرار گیرد. پتاسیم نیترات یک کود کاملا محلول در آب است که میتوان از آن در هر مرحله از رشد گیاه استفاده نمود. ازت موجود دراین کود باعث بهبود رشد رویشی میشود و پتاسیم آن در بهبود کیفیت، افزایش مقاومت به خشکی، شوری و آفات و بیماریها بسیار موثر است. پتاسیم نیترات کود بسیار مناسبی برای برطرف کردن کمبود پتاسیم در هر مرحله از رشد گیاه است.
زمان و مقدار مصرف نیترات پتاسیم
پتاسیم نیترات یک کود کاملا محلول در آب است که به صورت مصرف خاکی، کود آبیاری و محلول پاشی قابل استفاده میباشد.
- مصرف خاکی: به میزان ۵۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت
- کود آبیاری و سرک: به میزان ۲۵ تا ۵۰ کیلوگرم در هکتار در ۲ تا ۳ نوبت در طول فصل رشد
- محلول پاشی: به میزان ۲ تا ۵ کیلوگرم در هزار لیتر آب
گیاهان و مناطق مورد مصرف
این کود را میتوان در هر مرحله از رشد گیاه خصوصا برای باغات پسته، درختان میوه، محصولات صیفی و سبزی، سیب زمینی، نیشکر و کشت های گلخانه ای استفاده نمود.
مزایای مصرف
- افزایش میزان تولید و بهبود کیفیت محصول
- افزایش مقاومت گیاه در مقابل خشکی، آفات و بیماریها