تغذیه گیاه بعد از برداشت محصول

چه تغذیه‌ای بعد از برداشت باید انجام بدیم؟ چه کودی مصرف کنیم؟ اهمیت تغذیه بعد از برداشت میوه⠀ تغذیه گیاهان بعد از برداشت میوه خود به دو مرحله انجام می‌شود: مرحله اول تغذیه بعد از برداشت تا پاییز و مرحله دوم از پاییز تا خزان درخت تقسیم بندی می‌شود که به اهمیت هر یک از […]

چه تغذیه‌ای بعد از برداشت باید انجام بدیم؟ چه کودی مصرف کنیم؟

اهمیت تغذیه بعد از برداشت میوه⠀

تغذیه گیاهان بعد از برداشت میوه خود به دو مرحله انجام می‌شود: مرحله اول تغذیه بعد از برداشت تا پاییز و مرحله دوم از پاییز تا خزان درخت تقسیم بندی می‌شود که به اهمیت هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

مرحله اول تغذیه بعد از برداشت تا پاییز

در دوره بعد از برداشت میوه به تغذیه درختان و گیاهان که به آن می‌توان اشاره کرد استفاده از ریز مغذی‌ها مانند فروت ست، میکرو کمپلکس‌ها و همچنین بلافاصله استفاده از کود جلبک دریایی همراه با آمینواسیدها می‌باشد، زیرا باید در نظر گرفت که با برداشت میوه، درخت دچار استرس شده و این ریز مغذی‌ها و همچنین آمینواسیدها استرس گیاه را به شدت کاهش می‌دهد. بعد از بین بردن این استرس‌ها با علم به اینکه گیاه از مواد ذخیره ای خود برای رسیدگی میوه استفاده کرده است شروع به تغذیه با کودهایی مانند کلات آهن، سولفات آهن، کلات کلسیم همراه با بور (کلبور)، نیترات کلسیم، بور به صوت خاکی (اسید بوریک)، اصلاح کننده‌های خاکی مانند انفوریک اسید، گوگرد مایع و … می‌کنیم.

مرحله دوم از پاییز تا خزان درخت

در این مرحله سعی تکرار تغذیه با ریز مغذی‌ها می‌شود. باید توجه داشت با تغذیه مناسب و کامل قبل از خزان، درخت در مقابل یخ زدگی و در نتیجه آن خشک شدگی مقاومت بسیار مناسبی به دست می‌آورد و در نتیجه در فصل بعد با شروع فعالیت درخت، جوانه زنی و استارت بسیار مناسب تری نسبت به باغ‌های همسایه و ریزش گل بسیار کمتری مشاهده خواهد شد.

مواد غذایی که برای کاهش ریزش گل مستقیما تاثیر می‌گذارد کلسیم، بور، ریز مغذی‌ها و فسفر می‌باشد.گل‌هایی که از درخت جدا می‌شوند و ریزش پیدا می‌کنند گل‌های ناقص یا عدم گرده افشانی مناسب رخ می‌دهد و حتی ممکن است بعد از تشکیل میوه، در مرحله فندقی، در اثر کمبود مواد غذایی، میوه‌ها شروع به ریزش کنند. این مکانیسم طبیعی درخت در حفظ بقا می‌باشد تا با ریزش میوه، مواد غذایی و آب کمتری در احتیار گیاه قرار دهد و از این مواد غذایی برای ادامه بقا خود استفاده کند. ولی در صورت داشتن تغذیه مناسب این امر اتفاق نمی‌افتد.

مقالات مرتبط

این پست برای شما مفید بود؟

با کلیک بر روی ستاره به این مقاله امتیاز دهید! (بالاترین امتیاز ستاره سمت چپ)

میانگین امتیاز 4.1 / 5. مشارکت‌کننده‌ها: 7

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اگر این مقاله را دوست داشتید و مفید بود ...

این مقاله رو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذار!

از این که این مقاله برایتان مفید نبود متاسفیم!

چگونه این مقاله رو بهبود بدیم؟

به ما بگو چطور بهتر شیم؟

منتظر دیدگاه شما هستیم! ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*