۶ نکته مهم درباره آماده سازی باغ و زمین پس از برداشت
آماده سازی باغ بعد از عملیات برداشت باید درختان را برای گذراندن بدون آسیب و مقاوم در برابر سرمای زمستان و شروع فصلی جدید بدون آفت و بیماری آماده ساخت. بدین منظور ما به چند عملیات که لازم است در باغات انجام شود اشاره ای کرده ایم. محلول پاشی فروت ست و جلوگیری از سال […]
فهرست محتوا این مقاله
آماده سازی باغ
بعد از عملیات برداشت باید درختان را برای گذراندن بدون آسیب و مقاوم در برابر سرمای زمستان و شروع فصلی جدید بدون آفت و بیماری آماده ساخت. بدین منظور ما به چند عملیات که لازم است در باغات انجام شود اشاره ای کرده ایم.
محلول پاشی فروت ست و جلوگیری از سال آوری
به طور کلی تمامی عناصر در پیشگیری از سال آوری تاثیر دارند اما سه عنصر نیتروژن، بُر و روی تاثیر چشمگیری روی این عارضه دارند.
جمع آوری برگ ها
جمع آوری برگهای کف باغ در پاییز و زمستان باعث کاهش چشمگیر بیماریهای زیر در باغ می شود:
- لکه سیاه سیب
- لکه سیاه(آنتراکنوز) گردو
- لکه آجری بادام
- سنک صنوبر
- بید انجیر
جمع آوری میوه های آلوده
جمع آوری میوه های آلوده نیز درکاهش آفات ذیل بسیار موثر است:
- مگس میوه مدیترانه ای
- زنبور مغزخوارپسته
- زنبورطلایی مغزخوار پسته
- مگس زیتون
استفاده از کود دامی
به دلیل پوسیده نبودن کودهای دامی و استفاده بهینه از زمان بهتر است در فصل پاییز آن را با یک شخم سطحی وارد خاک کرد تا در این مدت هم کامل پوسیده شوند و هم عملیات ضد عفونی بر روی آن انجام شود. همچنین میتوان در اواخر فصل زمستان یا اوایل فصل بهار از کودهای وری و کودهای مرغی پلت شده که عاری از هرگونه بیماری و افت میباشند و با مواد مغذی غنی شده اند، استفاده کرد.
ضد عفونی کردن باغ
بعد از جمع آوری بقایای گیاهی و اضافه کردن کود باید خاک و درختان را عاری از آفت و بیماری کرد. برای انجام این کار باید از سموم ترکیبات مسی هم در خاک و هم به صورت سم پاشی، گوگرد در تمام سطح زمین، تیوفانات متیل در خاک و کاپتان به صورت سم پاشی درختان، دیازینون پودری در خاک و مایع به صورت سم پاشی و از محافظ های تنه که به صورت رنگ به تنه درخت زده میشود یا از گونی نخی که با سموم آغشته شده اند استفاده کرد .همچنین باید هرس شاخه های خشک و کرم زده را انجام داد تا آفاتی که در این قسمت ها زمستان گذرانی می کنند از بین بروند.
یخ آب زمستانه
یخ آب زمستانه درمدیریت تلفیقی آفات زیر بسیار کاربرد دارد:
- سرخرطومی های گیلاس و آلبالو
- زنبور گلابی
- زنبور گوجه
- کرم خوشه خوار انگور
- زنجره مو
- سرخرطومی جالیز
- بید سیب زمینی
- پروانه پوستخوار پسته
- پروانه های برگخوار پسته
- کرم های طوقه بُر
- سرخرطومی دمبرگ چغندرقند
- پروانه گاما
- خرطوم کوتاه چغندرقند
- مینوز برگ نارون (مینوز چیست و مبارزه و ازبین بردن مینوز)
پیشنهاد میکنیم حتما مقاله یخ آب چیست و اهمیت و نقش یخ آب را مطالعه کنید.
با انجام این عملیات میتوان درختانی سالم ، مقاوم و پر بارتری داشته باشیم . همچنین مصرف سموم و کودها به طور چشمگیری کاهش پیدا میکند.
مهندس هوشنگ قهاری
جناب آقای مهندس هوشنگ قهاری سرورگرامیم
سلام وعلیکم
بااحترام وتقدیراز آموزشهای ارسالی حضرتعالی باستحضارمیرساندکه بدلیل بالا بودن هزینه های نگهداری ازجمله سموم ،کودها و…وعدم نظارتی درموقع فروش میوه ها بیشترباغداران اقدام به تخریب باغهای احداثی نموده وبه کشت شالی و..روی می آورندباتشکرسلامت پیروز،وموفق باشید
با سلام من در استان گلستان شهر گرگان یک هکتار باغ پنج ساله خرمالو و دور باغ انار هیبرید دارم اگر شما مهندس عزیز در خصوص این دو میوه راهنمایی بفرمایید ممنون میشوم یکی از مهندسین به من گفته که در زمستان کل باغ را با واتکس ضد عفونی کنم و در اوخر اسفند از سرکه سفید برای جلو گیری قارچ درختان انار استفاده کنم لطفا این برادر بزرگتر را راهنمایی کنید ( منظور از بزرگتر شناسنامه ای است من شصت و یک سالمه بچه شمرون محله تجریش هستم که نه سال است به این منطقه آمدم )
با سلام
ممنون از ثبت نظرتان
برای دریافت راهنمایی و توصیه های تخصصی نیاز به اطلاعات بیشتری است تا از شما پرسیده شود لطفا با کارشناس ما در ارتباط باشید.