ویژگی و کیفیت نشاء قبل از انتقال به مزرعه یا گلخانه

انتخاب نشاء خوب یکی از مهم ترین مواردی است که کشاورزان باید با دقت بسیار زیادی آن را انجام دهند. یک نشای خوب نشایی است که عاری از هرگونه آفت یا بیماری بوده و از نظر شکل، اندازه و رنگ نشان‌دهنده گیاهی باشد که به طور صحیح تولید شده و مراحل مقاوم سازی، حمل و […]

نشاء گوجه فرنگی

انتخاب نشاء خوب یکی از مهم ترین مواردی است که کشاورزان باید با دقت بسیار زیادی آن را انجام دهند. یک نشای خوب نشایی است که عاری از هرگونه آفت یا بیماری بوده و از نظر شکل، اندازه و رنگ نشان‌دهنده گیاهی باشد که به طور صحیح تولید شده و مراحل مقاوم سازی، حمل و نقل و انبار را بدون وارد آمدن هیچگونه صدمه ای پشت سر گذاشته باشد.

نشاهایی که شرایط نامناسب تولید یا پس از برداشت را تجربه کرده اند، اسقرار در زمین و خو گیری کندی به شرایط محیطی پس از انتقال خواهند داشت. با اینکه ممکن است تولیدکنندگان نشاء کلیه مراحل تولید را با دقت زیادی انجام داده و نشای خوبی تولید کرده باشند، اما ممکن است این نشاها مستقیما توسط تولید کننده به دست کشاورزان نرسد و در فروشگاه ها شرایط نامناسب را بگذرانند. از این رو بهتر است در صورت خرید از فروشگاه ها، حتی الامکان در زمان رسیدن نشاها به فروشگاه خریداری شوند.

نگهداری نشاء در فضای آزاد

نگهداری نشاها در فضای آزاد روشی سنتی و ابتدایی است و تنها برای مدت کوتاهی ۱-۳ روز می‌توان نشاء ها را به این طریق نگهداری نمود. قرار دادن نشاهای ریشه عریان در محل خنک، سایه، به دور از باد، با تهویه مناسب و پوشاندن ریشه ها، ساقه و برگ های آنها با گونی خیس روشی است که برای جلوگیری از خشک شدن آنها استفاده میشود.

نگهداری نشاء در اغلب فروشگاه های بذر و نشاء ایران به این صورت است که  معمولا تلی از نشاها را به این صورت روی هم قرار می‌دهند تا زمانی که به فروش برسند. از آنجا که طی این مدت صدمات زیادی به نشاها وارد می‌آید، گیرایی و اسقرار آنها در مزرعه و بالطبع عملکردی که باید داشته باشند، دستخوش کاهش قابل ملاحظه ای می‌شود که شاید اغلب کشاورزان ما از آن بی اطلاع هستند.

اما نگهداری نشاء در فروشگاه های بذر و نشاء کشور های پیشرفته معمولا، نشاء ها را در گلدان های کوچک و یا سینی ها کشت نشاء در فضای آزاد، در برابر نور مستقیم آفتاب و به دور از وزش باد باشد عرضه می‌کنند. در این حالت باید ته سینی و گلدان های کوچک از زمین فاصله داشته باشد تا ریشه ها از ته گلدان خارج نشوند. در صورتی که احتمال یخ زدن وجود دارد باید آنها را به داخل ( گلخانه، انبار و…) آورد.

نگهداری نشاء

ویژگی‌های نشاء گوجه فرنگی

در مورد گوجه فرنگی ویژگی های نشای خوب شامل:

  • ساقه راست و ضخیم به طول ۱۲-۱۳ سانتی متر
  •  یکنواخت
  •  ۴-۶ برگ کاملا توسعه یافته صاف به رنگ سبز تیره و بدون چروکیدگی
  •  ریشه های سفید رنگ و عاری از پوسیدگی
  • ارغوانی بودن رنگ زیر برگ ها یا پایین ساقه ها نشان‌دهنده وجود کربوهیدرات ها است که به بقاء و استقرار نشاء در زمین کمک می‌نماید.
نشاء گوجه فرنگی

 نکات قبل از انتقال نشاء

  1.  نشاء چند روز قبل از انتقال به زمین، از گلخانه به فضای ریکاوری یا فضای باز که شرایطی مشابه زمین کشاورزی دارد منتقل شود.
  2.  نشاء قبل از انتقال با ضد استرس محلول پاشی شود.
  3.  زمان جا به جایی نشا با کمترین تنش دمایی و رطوبتی مواجه باشد.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم مقاله اصول و مراحل قبل از کاشت نشاء در زمین اصلی (زمین زراعی و گلخانه) را هم مطالعه کنید.

این پست برای شما مفید بود؟

با کلیک بر روی ستاره به این مقاله امتیاز دهید! (بالاترین امتیاز ستاره سمت چپ)

میانگین امتیاز ۳.۵ / ۵. مشارکت‌کننده‌ها: ۲۰

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اگر این مقاله را دوست داشتید و مفید بود ...

این مقاله رو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذار!

از این که این مقاله برایتان مفید نبود متاسفیم!

چگونه این مقاله رو بهبود بدیم؟

به ما بگو چطور بهتر شیم؟

منتظر دیدگاه شما هستیم! ارسال دیدگاه
۲ دیدگاه پرسش و پاسخ خود را درباره این مطلب ارسال کنید!
  1. نسترن
    ۱۳۹۸/۱۲/۲۸

    بسیار ممنونم از توضیحات تون

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*