دوپوش کردن گلخانه جهت کاهش مصرف سوخت
همانطور که میدانید گلخانه فضایی است که بتوان شرایط اقلیمی را در آن کنترل نمود اما به چه قیمتی؟ در حال حاضر تولید بسیاری از محصولات در ماههای سرد سال توجیه اقتصادی ندارد و این در شرایطی است که سوخت با یارانه و قیمتی بهمراتب پایینتر از قیمتهای جهانی در اختیار کشاورزان قرار میگیرد. حال […]
همانطور که میدانید گلخانه فضایی است که بتوان شرایط اقلیمی را در آن کنترل نمود اما به چه قیمتی؟ در حال حاضر تولید بسیاری از محصولات در ماههای سرد سال توجیه اقتصادی ندارد و این در شرایطی است که سوخت با یارانه و قیمتی بهمراتب پایینتر از قیمتهای جهانی در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
حال اگر آلایندگی سوختهای فسیلی برای محیطزیست را هم در نظر بگیریم، بهتر مشکل موجود را درک میکنیم. در این شرایط لازم است تا با استفاده از راهکارهای مختلف، مصرف سوخت را کاهش دهیم و گلخانهها را با هزینه کمتر گرم کنیم. یکی از راهکارهای مناسب که در حال حاضر در بسیاری از گلخانهها مورد استفاده قرار میگیرد دوپوش کردن پلاستیک دیواره و سقف گلخانه است. در این مقاله چگونگی دوپوش کردن را برای شما توضیح میدهیم.
دوپوش کردن دیوارهها
برای دوپوش کردن دیوارهها ابتدا باید در فاصله حدود ۲۰ سانتیمتری دیوارهایی که تصمیم دارید آنها را دوپوش کنید یک سیم مفتول در ارتفاع سرستون اول تا انتهای دیوار کشیده و محکم ببندید سپس لبه پلاستیک را بر روی آن بیندازید و کمی تا بزنید و با منگنه یا هر وسیله دیگر ثابت کنید، پایین پلاستیک را نیز میتوانید به دیواره گلخانه نزدیک کنید و با ریختن خاک بر روی آن ثابت کنید بهطوریکه یک لایه هوا بین دیواره و پلاستیک باقی بماند. این لایه هوا مثل عایق عمل کرده و از انتقال دما جلوگیری میکند.
دوپوش کردن سقف گلخانه
برای این کار باید رولهای پلاستیک را عمود برجهت سیمهای سقف قرار داده و از روی آنها عبور دهید تا به انتهای گلخانه برسید. البته به خاطر وجود ستونها، مابین رولهای پلاستیک فاصله میافتد که میتوانید پلاستیکها را با منگنه به هم وصل کنید.
نکات مهم در دوپوش کردن گلخانه
در هنگام دوپوش کردن بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
- ازآنجا که پلاستیک دوپوش قرار نیست در برابر باد و دیگر عوامل بیرونی مقاومت کند و مدت استفاده از آن محدود است، نیازی به استفاده از پلاستیکهای ضخیم ندارید و با استفاده از یک پلاستیک نازک و سبک میتوانید با کمترین هزینه گلخانه را دوپوش کنید.
- با توجه به اینکه با دوپوش کردن گلخانه تمام رطوبت در داخل منطقه دوپوش شده حبس میگردد و عبور و مرور هوا بهشدت کاهش مییابد، لازم است که هوادهی گلخانه را با دقت بیشتری انجام دهید تا از ورود بیماریها و آسیب به گیاهان جلوگیری کنید.
- شما می توانید از پلاستیک دو پوش برای ایجاد فضاهای مجزا در داخل گلخانه استفاده کنید. به عنوان مثال می توانید فضای کوچکی را برای جوانه دار کردن بذر در داخل گلخانه آماده کنید و سقف را هم می توانید کوتاه تر در نظر بگیرید، در این صورت با هزینه سوخت کم و یک بخاری کوچک می توانید فضا را گرم کنید و رطوبت نیز در این فضا افزایش خواهد یافت که باید آنرا در حد مناسب کنترل کنید.
جمعبندی
در ماههای سرد سال که مصرف سوخت بهشدت افزایش مییابد شما میتوانید با اندکی هزینه دمای گلخانه خود را افزایش دهید. با کاهش مصرف سوخت و افزایش کمیت و کیفیت محصول درآمد نهایی شما افزایش یافته و بهآسانی هزینههای اولیه دوپوش را جبران خواهد نمود. همچنین استفاده از این سیستم به شما کمک میکند تا اگر به هر دلیل در کار سیستم گرمایشی گلخانه شما اختلالی پیش آمد، گیاهان کشت شده آسیب کمتری ببینند و ریسک کار شما را تا حدودی کاهش میدهد.
با سلام
احتراما خواستم خدمت شما عرض کنم .بنده سه گلخانه بترتیب ۳۰۰ و ۸۰ و ۴۰ جمعا حدود ۵۰۰متر مربعی در یکی از روستاهای شهرستان رودبار احداث نموده ام . فعلا تکثیر گل های تزئینی مشغول به فعالیت هستم . بدون اینکه به بازارش توجه کرده باشم . خواستم بنده را راهنمائی نمائید آیا پرورش گلهای تزئینی را ادامه دهم یا در فکر پرورش چیز دیگر باشم . البته می خواهم بدانم در این متراژاز گلخانه ای که دارم آیا پرورش گیاهان داروئی سود دهی دارد؟ لطفا بنده را در این زمینه راهنمائی نمائید . بت تشکر – یزدانی
با سلام
ممنون از ثبت نظرتان
متراژ گلخانه شما مناسب گل های زینتی است و برای گیاهان دارویی از لحاظ صرفه اقتصادی متراژ بیشتری نیاز است تا به سوددهی برسید و توجیه اقتصادی داشته باشد. مثلا ۲۰۰۰ متر
قابلیت نقدشوندگی گل های زینتی هم بسیار خوب است و در متراژ شما پرورش کاکتوس و ساکولنت ها گزینه مناسبی است. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر با ما تماس بگیرید ۰۹۱۲۱۴۴۸۰۴۷