۳ عنصری که از طریق برگ بهتر جذب می‌شود

جذب عناصر معدنی توسط برگ ها علاوه بر جذب عناصر غذایی اضافه شده به خاک در قالب کود، بیشتر گیاهان قادرند عناصر غذایی معدنی پاشیده شده روی برگ هایشان را که به آن شاخساره پاشی می‌گویند جذب کنند. در برخی موارد، این روش نسبت به کاربرد عناصر غذایی در خاک مزایایی به همراه دارد. شاخساره […]

جذب عناصر معدنی توسط برگ ها

علاوه بر جذب عناصر غذایی اضافه شده به خاک در قالب کود، بیشتر گیاهان قادرند عناصر غذایی معدنی پاشیده شده روی برگ هایشان را که به آن شاخساره پاشی می‌گویند جذب کنند. در برخی موارد، این روش نسبت به کاربرد عناصر غذایی در خاک مزایایی به همراه دارد. شاخساره پاشی می تواند زمان تاخیری بین کاربرد و جذب توسط گیاه را که می تواند در طی دوره رشد سریع مهم باشد، کاهش دهد. همچنین این روش می تواند مشکل محدودیت جذب یک عنصر از خاک را برطرف کند.

به عنوان مثال، احتمال دارد شاخساره پاشی عناصر غذایی معدنی نظیر آهن، منگنز و مس از مصرف آنها در خاک کارآمد تر باشد، زیرا این یون ها روی ذرات خاک جذب می شوند و به همین دلیل برای سیستم ریشه ای کم دسترس تر هستند.

جذب کود از طریق برگ

 

جذب عناصر غذایی با سورفکتانت ها

جذب عناصر توسط برگ ها زمانی که محلول غذایی به شکل یک لایه نازک روی برگ مصرف می شود، کارآمد تر است. تولید یک لایه نازک از این عناصر اغلب نیازمند این است که محلول غذایی با سورفکتانت های شیمیایی یا سورفکتانت های ارگانوسیلیکونی که میزان کشش سطحی محلول را کاهش می دهند، کامل شود. به نظر می رسد که حرکت عنصر غذایی به درون گیاه از طریق انتشار در کوتیکول و جذب توسط سلول های برگ انجام می شود؛ اگر چه جذب از طریق منافذ روزنه ای نیز محتکل است.

برای آنکه مصرف شاخساره ای عنصر غذایی موفقیت آمیز باشد، آسیب وارد شده به برگ ها باید به حداقل برسد. اگر محلول پاشی شاخساره در یک روز داغ که تبخیر زیاد است انجام شوند، ممکن است نمک ها روی سطح برگ تجمع یابند و به سوختن برگ ها منجر شوند. پاشیدن این ترکیبات در روزهای خنک یا عصر به کم شدن این مشکل کمک می‌کند. کاربرد شاخساره ای عناصر غذایی در درختان باغی و تاکستان های انگور به اثبات رسیده، و در غلات نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در شرایطی که عناصر غذایی مورد استفاده در خاک در رفع کمبود کند عمل کند، برگ پاشی عناصر غذایی می تواند به حفظ باغ یا تاکستان منجر شود. در گندم نیتروژن به کار رفته روی برگ در مراحل انتهایی رشد، محتوای پروتئینی بذور را افزایش می دهد.

جذب عناصر از طریق محلول پاشی

 

چکیده

برخی از عناصر را به دلیل کاربرد ، اندازه مولکول و بازدهی سریع تر می توان از طریق برگ در اختیار گیاه گذاشت. همچنین می توان زمانی که ریشه جذب خوبی به دلیل بیماری و یا صدمات فیزیکی ندارد بازدهی سریع تر در درمان کمبود ها از روش شاخساره پاشی استفاده کرد. باید توجه داشته باشید در این روش برگ ها از سلامت کامل برخوردار باشند.

جذب کود از طریق برگ

منبع:

http://plantcellbiology.masters.grkraj.org/html/Plant_Cellular_Physiology2-Absorption_Of_Water.htm

https://blog.nutri-tech.com.au/top-10-most-frequently-asked-foliar-fertilising-questions

این پست برای شما مفید بود؟

با کلیک بر روی ستاره به این مقاله امتیاز دهید! (بالاترین امتیاز ستاره سمت چپ)

میانگین امتیاز ۲.۳ / ۵. مشارکت‌کننده‌ها: ۱۱

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اگر این مقاله را دوست داشتید و مفید بود ...

این مقاله رو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذار!

از این که این مقاله برایتان مفید نبود متاسفیم!

چگونه این مقاله رو بهبود بدیم؟

به ما بگو چطور بهتر شیم؟

منتظر دیدگاه شما هستیم! ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*