نحوه رشد پپرومیا هندوانه‌ای (Peperomia argyreia)

پپرومیا هندوانه‌ای یکی از گیاهان زیبا جهت نگهداری در مجموعه گیاهان آپارتمانی است که طرفداران زیادی دارد. به‌طورکلی مراقبت و رشد گیاه پپرومیا هندوانه‌ای به‌عنوان گیاه آپارتمانی (به‌خصوص اگر در آبیاری گیاهان خود ماهر باشید) آسان است. مکانی را برای پپرومیا هندوانه‌ای خود انتخاب کنید که نور غیرمستقیم روشن تا متوسط را دریافت کند. این گیاهان نباید به مدت طولانی در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند؛ زیرا برگ‌های آن‌ها مستعد سوختن هستند. در این مقاله نیازهای اساسی، نحوه مراقبت و تکثیر این گیاه زیبا را بررسی می‌کنیم.

مقدمه

پپرومیا هندوانه‌ای (Peperomia argyreia) به دلیل شاخ و برگ خیره‌کننده با طرح هندوانه، محبوبیت زیادی در بین دوستداران گیاهان آپارتمانی پیدا کرده است. آن‌ها عادت رشد فشرده‌ای دارند و برگ‌های آن‌ها نه تنها رنگارنگ هستند بلکه ظاهری درخشان نیز دارند که مخصوصاً وقتی نور خورشید را جذب می‌کنند بسیار خیره‌کننده هستند. این گیاه بومی آمریکای جنوبی است. پپرومیا هندوانه‌ای ازجمله گیاهان گرمسیری هستند که به‌طور طبیعی در جنگل‌های بارانی رشد می‌کنند و به‌طور فوق‌العاده‌ای با رشد داخل آپارتمان سازگار شده­اند.

خصوصیات کلی پپرومیا هندوانه‌ای

نام گیاه‌شناسی: Pilea argyreia

نام عمومی: پپرومیا هندوانه‌ای، بگونیا هندوانه‌ای

خانواده Piperaceae

نوع گیاه: چندساله

اندازه بالغ: ۱۲ اینچ ارتفاع، ۸ اینچ عرض

قرار گرفتن در معرض آفتاب: سایه جزئی

نوع خاک: مرطوب اما با زهکشی خوب

pH خاک: اسیدی

زمان شکوفه دهی: بهار، تابستان

رنگ گل: سبز

منطقه بومی: آمریکای جنوبی

مراقبت از پپرومیا هندوانه‌ای

به‌طورکلی مراقبت و رشد گیاه پپرومیا هندوانه‌ای به‌عنوان گیاه آپارتمانی (به‌خصوص اگر در آبیاری گیاهان خود ماهر باشید) آسان است، اگر عادت دارید هفته‌ها آبیاری گیاهان خود را فراموش کنید، این گیاه ممکن است برای شما مناسب نباشد زیرا پپرومیا هندوانه‌ای گیاه دوستدار رطوبت است. این گیاهان معمولاً در بهار و تابستان سنبله گل تولید می‌کنند، اما شکوفه‌ها ناچیز هستند و برخی از پرورش‌دهندگان تصمیم می‌گیرند که شکوفه‌ها را قطع کنند تا گیاه بتواند انرژی خود را صرف رشد رویشی و تولید شاخ و برگ کند.

نیاز نوری

مکانی را برای پپرومیا هندوانه‌ای خود انتخاب کنید که نور غیرمستقیم روشن تا متوسط را دریافت کند. این گیاهان نباید به مدت طولانی در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند؛ زیرا برگ‌های آن‌ها مستعد سوختن هستند. درحالی‌که آن‌ها می‌توانند در شرایط نور کم نیز زنده بمانند، اما در نور کم برگ‌های آن‌ها کوچک‌تر و رشد آن‌ها کمتر خواهد شد.

خاک

پپرومیا هندوانه‌ای در اکثر مخلوط‌های معمولی گلدان تا زمانی که خوب تخلیه شود و زهکشی مناسبی داشته باشد اما بتواند مقداری رطوبت را نیز در خود نگه دارد خوب عمل می‌کند. از استفاده از خاکی که برای گیاهانی مانند کاکتوس‌ها و ساکولنت­ها (که خاک خشک تری را ترجیح می‌دهند) مناسب است، اجتناب کنید، زیرا آب کافی را برای حفظ گیاه جذب نمی‌کند. مخلوط ۱: ۱ پیت ماس و پرلیت نیز برای پپرومیا هندوانه‌ای مؤثر است.

آبیاری

بین دو آبیاری اجازه دهید تا چند اینچ بالای خاک خشک شود و سپس آبیاری کامل انجام شود. پپرومیا هندوانه‌ای هم به آبیاری بیش‌ازحد و هم به آبیاری کم حساس است و نباید اجازه داد تا گیاه کاملاً خشک شود و یا آب به مدت طولانی پای آن بماند.

دما و رطوبت

پپرومیا هندوانه‌ای در شرایط گرم و کمی مرطوب خوب عمل می‌کند. گفته می‌شود، درجه حرارت و رطوبت معمولی خانه‌ها برای این گیاه گرمسیری مناسب است. فقط اطمینان حاصل کنید که پپرومیای شما از دریچه‌ها یا پنجره‌هایی که ممکن است هوای اطراف گیاه را خشک کنند، دور نگه داشته شوند.

کود دهی

پپرومیا هندوانه‌ای می‌تواند از کود دهی منظم در طول دوره رشد بهره‌مند شود. در فصل بهار و تابستان هر ۲-۴ هفته از یک کود مایع متعادل استفاده کنید.

تکثیر پپرومیا هندوانه‌ای

تکثیرپپرومیا هندوانه‌ایبسیار لذت‌بخش است و گاهی اوقات حتی از آن به‌عنوان “گیاه دوستی” یاد می‌شود، زیرا به راحتی می‌توانید گیاه خود را با یک دوست به اشتراک بگذارید. تکثیر پپرومیا هندوانه‌ای باید در فصل رشد، در بهار یا تابستان انجام شود. پپرومیا هندوانه‌ای را می‌توان به دو روش اصلی تقسیم و قلمه برگ تکثیر کرد.

یک پپرومیا هندوانه‌ای شاد و سالم شروع به تولید شاخه‌های نورسته یا پاجوش­هایی می‌کند که می‌توان آن‌ها را تقسیم کرد و در گلدان‌های دیگری کشت کرد. برای تکثیر بر اساس تقسیم، مراحل زیر را دنبال کنید:

ابتدا، کل گیاه را از گلدان خارج کنید تا بتوانید ریشه‌ها را بررسی کرده و شاخه‌های نورسته را با دقت جدا کنید.

شاخه‌های نورسته­ای را که می‌خواهید از گیاه جدا کنید مشخص کنید (بهتر است شاخه‌های کوچک‌تر از ۱ اینچ را در گلدان اصلی بگذارید) و به‌آرامی شاخه‌های موردنظر را جدا کنید و ریشه‌های گیاه اصلی را اذیت نکنید.

شاخه‌های نورسته­ تازه جدا شده را در گلدان جدید خود بکارید و خاک را کاملاً آبیاری کنید.

آن را در محلی قرار دهید که نور غیرمستقیم متوسط تا روشن دریافت کند و خاک را ۱-۲ هفته اول پس از جداسازی به‌طور مداوم مرطوب نگه دارید.

پس از چند هفته می‌توانید برنامه منظم آبیاری را از سر بگیرید.

برای تکثیر با قلمه برگ، مراحل زیر را دنبال کنید:

برگ‌هایی را که می‌خواهید استفاده کنید مشخص کنید (یک برگ بزرگ و سالم را انتخاب کنید) همراه با برگ جدا شده ۲-۳ اینچ ساقه باقی بگذارید.

بستر کشت یا خاک گلدان معمولی را آماده کنید. برگ موردنظر را توسط یک قیچی تیز از وسط به دو نیم تقسیم کرده و از محل برش داده شده داخل بستر کشت قرار دهید. برگ‌ها را تا نیمه داخل بستر کشت فرو کنید.

شرایط لازم برای ریشه‌زایی برگ را فراهم کنید. با استفاده از یک اسپری بستر کشت را مرطوب کنید. هوای مرطوب و دمای محیط حدود ۲۰ تا ۲۳ درجه سانتی‌گراد به ریشه‌زایی قلمه برگ کمک می‌کند.

بعد از چندین هفته برگ‌ها را بررسی کنید و گیاهان جدید را از برگ اولیه جدا کرده و به گلدان انتقال دهید.

آفات شایع و بیماری‌های گیاهی

این گیاهان مستعد ابتلا به تعدادی از آفات و بیماری‌های رایج گیاهان آپارتمانی هستند. پشه‌های قارچی و آفات مکنده شیره مانند شپشک آردآلود، سپرداران و شته‌ها می‌توانند مشکلاتی برای پپرومیا هندوانه‌ای ایجاد کنند. پپرومیا هندوانه‌ای به آبیاری بیش‌ازحد نیز حساس است و در صورت عدم مدیریت صحیح آبیاری آن‌ها به سرعت دچار پوسیدگی ریشه می‌شوند.

مشکلات رایج پپرومیا هندوانه‌ای

مشکلات عمده پپرومیا هندوانه‌ای معمولاً درنتیجه آبیاری نامناسب یا آسیب آفات ایجاد می‌شود. در غیر این صورت، پپرومیا هندوانه‌ای نسبتاً بدون مشکل است.

پیچ خوردن برگ‌ها

پیچ خوردن برگ‌ها معمولاً نشان می‌دهد که گیاه شما بیش‌ازحد خشک می‌شود یا اینکه نور مستقیم خورشید به برگ‌ها می‌رسد.

ریزش برگ‌ها

ریزش برگ‌ها می‌تواند نشان دهد که گیاه شما تشنه است و به مقداری آب نیاز دارد. معمولاً با آبیاری خوب این به سرعت برطرف می‌شود.

قهوه‌ای شدن برگ‌ها

دلایل متعددی برای قهوه‌ای شدن برگ‌های پپرومیا وجود دارد که شامل تنش یا تغییرات جدید محیطی، آسیب آفات، کمبود رطوبت، آبیاری بیش‌ازحد (درصورتی‌که قهوه‌ای و پف کرده باشد) است. محیط گیاه خود را ارزیابی کرده و مراقبت کنید تا مشخص شود که شرایط محیطی برای گیاه شما مناسب است.

زرد شدن برگ‌ها

آبیاری بیش‌ازحد علت اصلی زرد شدن برگ‌ها بر روی پپرومیا هندوانه‌ای است. اطمینان حاصل کنید که اجازه می‌دهید خاک بین دو آبیاری کمی خشک می‌شود و همچنین برای جلوگیری از این امر زهکشی مناسبی داشته باشد. آفات همچنین می‌توانند منجر به زرد شدن برگ‌ها شوند.

سؤالات متداول

آیا می‌توان پپرومیا هندوانه‌ای را مه پاشی کنیم؟

اگر به دنبال افزایش رطوبت در اطراف گیاه خود هستید، یک روش مؤثرتر این است که یک مرطوب‌کننده را در نزدیکی گیاه خود قرار دهید یا گیاه خود را روی سینی سنگریزه‌ پر از آب قرار دهید.

چرا برگ‌های پپرومیا هندوانه من کوچک و دارای ساقه‌های بلند است؟

یک پپرومیا هندوانه‌ای شاد با برگ‌های بزرگ مشخص می‌شود که ظاهری بوته‌ای به آن می‌بخشد. کمبود نور می‌تواند منجر به رشد علفی شود که با ساقه‌های بلند (که گاهی اوقات می‌افتند) و برگ‌های کوچک و شفاف مشخص می‌شود. برای تشویق رشد قوی و سالم، گیاه پپرومیا را به نقطه روشن‌تری منتقل کنید.

جمع‌بندی

پپرومیا هندوانه‌ای گیاه دوستدار رطوبت است بنابراین اگر عادت دارید هفته‌ها آبیاری گیاهان خود را فراموش کنید، این گیاه ممکن است برای شما مناسب نباشد. پپرومیا هندوانه‌ای در اکثر مخلوط‌های معمولی گلدان تا زمانی که خوب تخلیه شود و زهکشی مناسبی داشته باشد اما بتواند مقداری رطوبت را نیز در خود نگه دارد خوب عمل می‌کند. بین دو آبیاری اجازه دهید تا چند اینچ بالای خاک خشک شود و سپس آبیاری کامل انجام شود. پپرومیا هندوانه‌ای هم به آبیاری بیش‌ازحد و هم به آبیاری کم حساس است و نباید اجازه داد تا گیاه کاملاً خشک شود و یا آب به مدت طولانی پای آن بماند. پپرومیا هندوانه‌ای در شرایط گرم و کمی مرطوب خوب عمل می‌کند. مشکلات عمده پپرومیا هندوانه‌ای معمولاً درنتیجه آبیاری نامناسب یا آسیب آفات ایجاد می‌شود. در غیر این صورت، پپرومیا هندوانه‌ای نسبتاً بدون مشکل است.

این پست برای شما مفید بود؟

با کلیک بر روی ستاره به این مقاله امتیاز دهید! (بالاترین امتیاز ستاره سمت چپ)

میانگین امتیاز ۲.۵ / ۵. مشارکت‌کننده‌ها: ۴

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اگر این مقاله را دوست داشتید و مفید بود ...

این مقاله رو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذار!

از این که این مقاله برایتان مفید نبود متاسفیم!

چگونه این مقاله رو بهبود بدیم؟

به ما بگو چطور بهتر شیم؟

منتظر دیدگاه شما هستیم! ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*