نحوه جلوگیری از حمله آفات به باغ

آفات بدترین کابوس یک کشاورز هستند. آن‌ها در مدت کوتاهی به گیاهان سالم آسیب می‌رسانند و آن‌ها را از بین می‌برند و تمام زحمات شما را خراب می‌کنند. بسیاری از آفات در برابر بیشتر روش‌های درمان و سموم شیمیایی مقاوم هستند، به همین دلیل است که یادگیری روش‌های پیشگیری از حمله آفات ضروری است.صرف‌نظر از این‌که کشاورزی ارگانیک انجام می‌دهید یا نه جلوگیری از حمله آفات به محصولات باید برای همه کشاورزان مهم باشد. ما می‌دانیم که بسیاری از آفات به حشره‌کش‌ها و سموم دفع آفات مقاوم شده‌اند، بنابراین جهت اجتناب از این مشکل باید احتمال ایجاد یک باغ سالم و عاری از آفات را افزایش دهید.

مقدمه

هر کشاورزی که مدتی در این کار بوده است می‌تواند به شما بگوید که مقابله با آفات بخش مهمی از کشاورزی است. هیچ‌کس از این واقعیت فرار نمی‌کند. حتی کشاورزان متخصص نیز گاه‌گاهی با حمله شدید آفات مواجه می‌شوند.

دلیل مهم بودن روش پیشگیری از ورود آفات این است که جلوگیری از ورود آفات بسیار آسان‌تر از برخورد با شیوع آفات در باغ است و زمان و هزینه کمتری می‌برد. به عبارتی پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.

همچنین ما مشکل اسپری با آفت‌کش‌ها را داریم. همه ما می‌دانیم که استفاده از آفت‌کش‌ها برای سلامت انسان، خاک و گیاهان مضراست. همچنین، اگر سموم دفع آفات را روی گیاهان به کار ببریم در انتها به مواد غذایی که خود ما مصرف می‌کنیم ختم می‌شود.

اسپری‌های خانگی و ارگانیک چطور؟ آیا آن‌ها امن‌تر هستند؟

اسپری‌های خانگی و ارگانیک حاوی مواد شیمیایی مضر کمتری هستند، اما آفت‌کش‌ها از هر نوع می‌توانند حشرات مفیدی را که گیاهان به آن‌ها احتیاج دارند، ازجمله گرده‌افشان‌ها را از بین ببرند. کشتن حشرات و موجودات مفید به گیاهان شما آسیب می‌رساند و همچنین تعادل pH خاک را بر هم میزند. حتی برخی از اسپری‌های ارگانیک نیز میکروب‌های خاک را که به رشد گیاهان شما کمک می‌کنند از بین می‌برند.

بنابراین، درحالی‌که این اسپری‌های ارگانیک برای مصرف انسان ایمن‌تر هستند اما این بدان معنا نیست که گیاهان خود را دائماً با آن‌ها اسپری کنید.

چگونه می‌توان از حمله آفات جلوگیری کرد؟

استفاده از بهترین روش‌های پیشگیری از حمله آفات احتمال استفاده از آفت‌کش‌ها (شیمیایی یا ارگانیک) را به شدت کاهش می‌دهد. در این مقاله نحوه جلوگیری از حمله آفات را بررسی می‌کنیم.

جلوگیری از حمله آفات از سطح زمین شروع می‌شود و به سمت بالا می‌رود. برخی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از حمله آفات عبارت‌اند از:

۱. مطمئن شوید که خاک شما سالم است

اولین قدم برای جلوگیری از حمله آفات، اطمینان از داشتن خاک سالم است که منجر به رشد گیاهان سالم با سیستم ایمنی قوی می‌شود. گیاهان سالم راحت‌تر می‌توانند با آفات و بیماری‌ها مبارزه کنند. خاک سالم با میکروب‌ها و ارگانیسم‌های مفید و همچنین کرم‌های خاکی و حشرات مفید، شناخته می‌شود.

چگونه خاک سالم ایجاد کنیم؟ در اینجا چند نکته ساده جهت ایجاد خاک سالم وجود دارد.

  • هر سال به خاک خود کمپوست اضافه کنید تا مواد مغذی حیاتی مورد نیاز گیاهان شما برای رشد اضافه شود.
  • برای ایجاد خاک سالم از کودهای طبیعی استفاده کنید.
  • ماهی یک‌بار از کود جلبک دریایی استفاده کنید و میکروب‌های خاک را تقویت کنید.
  • از استفاده از هر نوع ماده شیمیایی که ممکن است موجودات سالم و میکروب‌ها را از بین ببرد، اجتناب کنید.
  • زمین خود را زیاد شخم نزنید. این کار خلاف وظیفه معمول کشت و کار در بهار است. در عوض، از چنگال‌های باغبانی برای تهویه بستر کشت خود استفاده کنید تا از آسیب رساندن به ساختار خاک جلوگیری کنید.
  • خاک برهنه را با مالچ یا گیاه پوششی زنده بپوشانید. در صورت عدم پوشش خاک علف‌های هرز ظاهر می‌شوند و فرسایش خاک رخ می‌دهد. یک محصول پوششی رشد علف‌های هرز را متوقف می‌کند و هم‌زمان خاک شما را تغذیه می‌کند.

۲. واریته­های مقاوم بکارید

یکی از ساده‌ترین راه­ها برای جلوگیری از ورود آفات به باغ شما این است که واریته­های گیاهی را جهت کشت انتخاب کنید که به طور طبیعی در برابر آفات رایج منطقه شما مقاوم هستند. لیست واریته­های گیاهی مقاوم در برابر هرگونه آفات یا بیماری‌ها را تهیه کنید. ضروری است که واریته­های مقاوم به آفات در منطقه خود را جهت کشت انتخاب کنید. همه آفات در منطقه شما نیستند، بنابراین اگر به تازگی وارد حرفه کشاورزی شده‌اید با کشاورزان دیگر صحبت کنید و در مورد آفات احتمالی منطقه خود تحقیق کنید.

۳. تناوب کشت را رعایت کنید

بدون شک، یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توان برای جلوگیری از شیوع آفات در باغ انجام داد، استفاده از تناوب زراعی است. سال‌ها باغداران خانگی معتقد بودند که تناوب زراعی برای کشاورزانی است که مزارع وسیع دارند و می‌توانند مزارع را برای سال‌ها به حال خود رها کنند اما این یک باور اشتباه است و همه کشاورزان برای جلوگیری از آفات باید از تناوب زراعی استفاده کنند.

چرا تناوب زراعی بسیار مهم است؟

برخی از آفات در خاک زمستان گذرانی می‌کنند، بنابراین اگر سال آینده گیاه مورد علاقه آن‌ها را در همان مکان بکارید و آن‌ها میزبان مناسب خود را داشته باشند از خواب بیدار می‌شوند. ناگفته نماند که بیماری‌ها سال‌ها بدون میزبانشان در خاک زنده می‌مانند، بنابراین شما نباید در بستر کشتی که قبلاً بیماری خاصی وجود داشته گیاهان قبلی را بکارید.

تناوب زراعی همچنین آفات را گیج، باروری خاک را مدیریت می‌کند و غلظت آفات را در مناطق خاص کاهش می‌دهد.

هدف این است که محصولات خود را در یک تناوب سه تا چهارساله قرار داده و از کاشت اعضای یک خانواده در یک مکان اجتناب کنید.

۴. اطمینان حاصل کنید که نور مناسب گیاه تأمین شده است

همیشه مطمئن شوید که گیاهان شما میزان لازم از نور کامل خورشید را دریافت می‌کنند. تأمین میزان مناسب نور خورشید، گیاهان شما را سالم نگه می‌دارد و ما می‌دانیم که گیاهان سالم به راحتی با آفات و بیماری‌ها مبارزه می‌کنند.

محصولات زراعی ممکن است نور کمتر از شرایط ایده آل را تحمل کنند، اما این منجر به استرس در طول زمان می‌شود و گیاهان شما را ضعیف می‌کند. این امر باعث می‌شود گیاهان راحت‌تر در معرض آفات قرار گیرند.

۵. فواصل کاشت را رعایت کنید

تراکم بیش‌ازحد گیاهان یک نه بزرگ است. تراکم بالای گیاهان در بستر کشت برای محصولات شما خوب نیست.

محصولاتی که به صورت متراکم کاشته شده‌اند مشکلات متعددی دارند. اول اینکه تراکم بیش‌ازحد منجر به پرورش بیماری‌های قارچی می‌شود. قارچ‌ها دوستدار شرایط مرطوب و گرم هستند و دوم اینکه آفات نیز محصولات متراکم را دوست دارند زیرا سرپناه، گرما و مخفی شدن از شکارچیان را برای آن‌ها فراهم می‌کند. همچنین در صورت تراکم بالا آفات در میان محصولات شما تخم‌گذاری می‌کنند و شما هرگز نمی‌توانید آن‌ها را ببینید.

۶. جذب حشرات سودمند

همه حشرات مضر نیستند. برخی از حشرات که باغ شما را خانه خود می‌دانند مفید هستند و آفاتی را که ممکن است به گیاهان شما آسیب برسانند شکار می‌کنند. باغداران می‌توانند حشرات مفید را در باغ خود آزاد کنند، اما جذب آن‌ها در باغ بسیار آسان‌تر است زیرا آن‌ها گرده، شهد و سرپناه را جستجو می‌کنند.

نمونه‌هایی از حشرات مفید عبارت‌اند از کفشدوزک‌ها، بال توری‌ها، زنبورهای پارازیتویید و … این حشرات آفاتی مانند تریپس و شته را شکار می‌کنند.

در اینجا به چند روش برای جذب حشرات مفید به باغ اشاره می‌کنیم:

در باغ خود گل‌های یک‌ساله مانند گل جعفری و گل همیشه‌بهار (که به خاطر گرده‌هایشان حشرات را جذب می‌کنند) بکارید.

محل‌هایی را برای حشرات مفید در نظر بگیرید تا تخم‌های خود را در مجاورت باغ بگذارند و به آن‌ها اجازه دهید در باغ شما رشد کرده و گرده‌افشانی کنند.

از استفاده از مواد شیمیایی و اسپری‌هایی که ممکن است حشرات مفید شما را از بین ببرد خودداری کنید.

۷. استفاده از روکش‌های شناور

پوشاندن گیاهان خود با روکش‌های شناور پس از کاشت نهال یکی از راه‌های جلوگیری از حمله آفات است. اطمینان حاصل کنید که از روکش‌های شناور سبک و تابستانی استفاده می‌کنید که در حالی که از ورود آفات جلوگیری می‌کند اجازه می‌دهد آب و نور نفوذ کند.

روکش‌های شناور برای جلوگیری از تخم‌گذاری آفات بالغ روی گیاهان یا خاک مفید است. به‌عنوان‌مثال، نهال‌های کلم خود را با یک روکش شناور بپوشانید تا از تخم‌گذاری پروانه‌های کلم یا بید کلم روی گیاهان جلوگیری شود.

تنها عیب استفاده از روکش‌های شناور این است که مانع از ورود گرده‌افشان‌ها به داخل می‌شود. برای محصولاتی که نیاز به گرده‌افشانی دارند هنگامی‌که گل‌ها روی گیاهان ظاهر می‌شوند، باید روکش‌ها را بردارید.

۸. کشت همراه یا کشت چند محصولی

کشت همراه گیاه به این معنی است که شما می‌توانید محصولات زراعی، گیاهان دارویی و گل‌های دیگر را هم‌زمان کشت کنید تا آفات را گیج کنید. کاشتن تنها یک نوع محصول در بستر باغ شما مونوکراپ نامیده می‌شود و این چیزی است که آفات باغ از آن لذت می‌برند زیرا پیدا کردن گیاهی که می‌خواهند از آن تغذیه کنند برای آن‌ها آسان می‌شود.

به جای کاشت تنها یک نوع محصول در بستر باغ، کشت چند محصولی و کشت سبزیجات با گل و گیاهان دارویی حشرات مفید را جذب می‌کند درحالی‌که آفات را که به دنبال محصولات خاصی هستند گیج می‌کند.

۹. برای دفع آفات گل و گیاهان دارویی کاشت کنید

گیاهان دارویی و گل‌هایی با بو و عطر قوی هنگامی‌که در نزدیکی سبزیجات کاشته می‌شوند از حمله آفات جلوگیری می‌کنند. این یک راه آسان برای دفع آفات بدون نیاز به استفاده از مواد شیمیایی است.

به دنبال گیاهان دارویی و گل‌های معطر باشید. این کلید جلوگیری از آفات است؛ آفات رایحه‌های قوی را دوست ندارند. می‌توانید این گیاهان را در گوشه‌های بستر کشت خود و در گلدان‌هایی در سرتاسر باغ خود قرار دهید یا ردیفی از این گیاهان را به عنوان حاشیه کشت کنید.

چند نمونه گیاه دارویی و گل معطر برای کاشت در باغ برای دفع آفات عبارت‌اند از: ریحان، کلاندولا، سیر، پیازچه، آویشن

۱۰. برخی از محصولات را در گلدان بکارید

در اینجا یک ترفند دیگر برای جلوگیری از راه یافتن برخی آفات به محصولات شما وجود دارد – آن‌ها را از نظر فیزیکی از آفات دور نگه دارید. برخی از سبزیجات را در گلدان‌هایی که حداقل ۱۸ اینچ از سطح زمین بالاتر هستند پرورش دهید. انجام این کار گیاهان شما را از دسترس آفاتی که قدرت پرواز کمی دارند و همچنین آفات خاکی دور نگه می‌دارد. اگر نمی‌خواهید از ظروف کشت استفاده کنید، بسترهای کشت بلندتر را امتحان کنید.

۱۱. به طور مکرر برداشت کنید

تأخیر در برداشت میوه‌ها و سبزیجات کل گیاه را در معرض زوال و استرس قرار می‌دهند. گیاهان ضعیف مکان خوبی برای حمله آفات هستند. اگر برخی از میوه‌ها را از دست دادید، چیز مهمی نیست، اما مطمئن شوید که میوه‌های افتاده و خراب را حذف کرده‌اید. میوه‌های افتاده به چراغی برای راهنمای آفات گرسنه به سمت گیاهان تبدیل می‌شوند؛ زیرا آفات به دنبال یک غذای آسان هستند.

جمع‌بندی

پیشگیری راحت‌تر از درمان است. یادگیری نحوه جلوگیری از حمله آفات به باغ شما برای همه باغبان ضروری است. پیشگیری همیشه آسان‌تر از تلاش برای جلوگیری از آفاتی است که از قبل به گیاهان شما حمله کرده‌اند. به خاطر سپردن این نکات ممکن است سخت به نظر برسد، اما بیشتر شامل حفظ سلامت خاک و باغ شما می‌شود. یک باغ سالم با خاک مملو از میکروب و حشرات مفیدی که در اطراف آن وزوز می‌کنند جایی نیست که آفات مضر بخواهند در آن زندگی کنند. رعایت تناوب کشت، استفاده از ارقام مقاوم، رعایت تراکم کشت، جذب حشرات مفید به مزرعه، کشت چند محصولی ازجمله راهکارهایی هستند که می‌توانید با رعایت آن‌ها تا حد زیادی از حمله آفات جلوگیری کنید.

این پست برای شما مفید بود؟

با کلیک بر روی ستاره به این مقاله امتیاز دهید! (بالاترین امتیاز ستاره سمت چپ)

میانگین امتیاز ۴.۲ / ۵. مشارکت‌کننده‌ها: ۲۸

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اگر این مقاله را دوست داشتید و مفید بود ...

این مقاله رو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذار!

از این که این مقاله برایتان مفید نبود متاسفیم!

چگونه این مقاله رو بهبود بدیم؟

به ما بگو چطور بهتر شیم؟

منتظر دیدگاه شما هستیم! ارسال دیدگاه
۲ دیدگاه پرسش و پاسخ خود را درباره این مطلب ارسال کنید!
  1. ابراهیم عزیزی
    ۱۴۰۱/۰۲/۱۵

    با سلام و احترام: خانم مهندس در صورت امکان راهنمایی بفرمایید که در هنگام استفاده همزمان از محلول پاشی سم ومثلا فروت ست در اول فصل رشد(اواخر زمستان)اولویت با محلول پاشی سم است یا کود.ممنون از زحماتتون.

    • آبان
      ۱۴۰۱/۰۲/۲۷

      بهتر است اول از سم و سپس از کود استفاده کنید

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*