برخی از گیاهان آپارتمانی که می‌توانید در آب پرورش دهید

برخی از گیاهان به راحتی و با قرار دادن قطعه‌ای از گیاه مانند برگ، ساقه و ریشه آن در آب قادر به رشد دائمی و تکثیر هستند. در این مقاله قصد داریم به معرفی چند گیاه آپارتمانی که به راحتی در آب تکثیر می‌شوند و رشد می‌کنند بپردازیم تا مجموعه گیاهان آپارتمانی خود را بدون هیچ هزینه‌ای چند برابر کنید.

مقدمه

قطعاً اکثر شما هیجانی را که در کودکی وقتی هویج یا پیازی را در ظرفی پر از آب می‌گذاشتید و چند روز بعد تماشا می‌کردید که برگ‌ها از بالای آن شروع به سبز شدن می‌کردند را به یاد دارید.

رشد گیاهان آپارتمانی در آب یک مدل از رشد گیاهان است. بسیاری از گیاهان آپارتمانی از لحاظ ژنتیکی به گونه‌ای تنظیم شده‌اند که از قطعات گیاهی که در معرض رطوبت قرار می‌گیرند، ریشه تشکیل دهند. این نوعی سازگاری جهت بقا و انتشار آن‌هاست. روشی که می‌توانید از آن استفاده کنید تا مجموعه گیاهان آپارتمانی خود را بدون هیچ هزینه‌ای چند برابر کنید. پس از ریشه‌دار شدن برخی از این گیاهان را جهت رشد باید به خاک یا محیط کشت مناسب انتقال داد و برخی دیگر می‌توانند به‌طور دائمی در آب زندگی کنند.

بنفشه آفریقایی

پرورش بنفشه آفریقایی در آب از طریق برگ‌ها معمولاً راه خوبی برای به دست آوردن کلونی از گیاه مادر است، اگرچه در این روش از تکثیر برخی از بنفشه‌های چندرنگ گیاهانی با گل‌های یکدست تولید می‌کنند. برگ‌های جوان و سالم بنفشه آفریقایی را برای شروع تولید گیاهان جدید انتخاب کنید. برگ را با حدود دو اینچ از ساقه ببرید و برگ را در یک بطری با گردن باریک قرار دهید که برگ را معلق و خشک نگه می‌دارد و ساقه آن در آب فرو می‌رود.

تشکیل ریشه‌ها در این روش حدود یک ماه طول می‌کشد. با گذشت زمان، یک گیاهچه کوچک تشکیل می‌شود که دارای تاج مخصوص خود است.

اشک کودک (هلکسین)

گیاهان اشک کودک، تعداد زیادی برگ ریز روی گیاهان خزنده تولید می‌کنند که یک کانوپی متراکم و در عین حال ظریف را تشکیل می‌دهند. خوشه‌ای از ساقه‌ها را با یا بدون ریشه بردارید و در آب قرار دهید و ببینید که چگونه این گیاه به راحتی با رشد در آب سازگار می‌شود. ازآنجاکه گیاهان اشک کودک در ساقه خود برگ‌های زیادی تولید می‌کنند، برگ‌هایی که دائماً در زیر آب قرار دارند ممکن است شروع به پوسیدگی کنند. آب را به صورت هفتگی عوض کنید تا برگ‌هایی که در آب شناور هستند برداشته شود و اجازه دهید سطح آب افت کند و ریشه‌ها به خوبی تشکیل شده و رطوبت را به تمام قسمت‌های گیاه برسانند.

بگونیا

ساقه‌های ضخیم و آبدار بگونیا جهت رشد در آب بسیار بخشنده و مناسب هستند. این کار را با بگونیاهای مومی مقاوم تمرین کنید که دارای گره‌های برگ بسیار برجسته هستند و به راحتی ریشه می‌دهند.

حتی بگونیاهای فانتزی مانند بگونیا رکس و بگونیای غده‌ای به خوبی در آب رشد می‌کنند و فقط یک برگ واحد برای شروع تولید یک گیاه جدید لازم است. ممکن است چند ماه طول بکشد تا ریشه‌های برگ بگونیا در آب تشکیل شوند و عاقلانه است که هفته‌ای آب را تعویض کنید تا از ایجاد قارچ‌ها و باکتری‌هایی که می‌توانند منجر به پوسیدگی شوند جلوگیری شود.

بگونیا رکس

حسن‌یوسف (Coleus)

با بسیاری از انواع جدید coleus که هر بهار به بازار می‌آیند، طراحی یک گلخانه داخلی کامل با برگ‌های نارنجی، بنفش و سبز فسفری این گیاه گرمسیری آسان است.

Des Moines Botanical Center – 5/18/13

با افزایش محبوبیت گیاهان حسن‌یوسف، قیمت آن‌ها نیز افزایش یافته است، اما گیاهان حسن‌یوسف به راحتی در آب رشد می‌کنند و تکثیر می‌شوند و به شما این امکان را می‌دهند که یک کلونی از گیاهان آپارتمانی زیبا ایجاد کنید. یک قلمه شش اینچی بگیرید و برگ‌ها را از چهار اینچ پایینی آن حذف کنید. قلمه را در یک لیوان یا گلدان آب قرار دهید و خواهید دید که ریشه‌ها در عرض چند هفته شروع به تشکیل می‌کنند. افزودن کمی کمپوست چای به آب در طول رشد و تغییرات ماهانه به رشد گیاهان کولئوس شما کمک می‌کند.

گل حنا (امپاتیانس)

گل حنا یک گیاه آپارتمانی مناسب برای مکان‌های سایه‌دار است، اما گاهی اوقات مرطوب نگه‌داشتن آن به اندازه کافی دشوار است.

در واقع، گیاهان گل حنا می‌توانند به عنوان گیاهان اطراف برکه رشد کنند، زیرا این مقدار آب را بسیار دوست دارند. چند ساقه از آن را در پایان فصل رشد ببرید و آن‌ها را در یک گلدان مناسب بگذارید، آن‌ها در طی زمستان گذرانی به عنوان کلون‌های گیاه مادری ریشه‌دار شده و رشد می‌کنند. در نتیجه در بهار، شما یک منبع رایگان از گل حنا مناسب برای رشد در مکان‌های سایه‌دار خود خواهید داشت.

بامبو خوش‌شانس

ساقه‌های مقاوم بامبو خوش‌شانس می‌توانند به یک قطب اصلی جهت تکثیر آن بدون نیاز به خاک تبدیل شوند. پرورش‌دهندگان غالباً ساقه بامبو خوش‌شانس را به شکل مارپیچ یا شکل بافته شده تربیت می‌کنند که این موارد بر توانایی گیاه در رشد در آب تأثیر نمی‌گذارد.

گیاهان بامبو ممکن است بسیار سنگین شوند و برای ماندن در محل خود به چیزی بیش از آب نیاز داشته باشند؛ بنابراین اطراف قلمه بامبو خوش‌شانس خود را با ماسه یا سنگ‌های رنگارنگ احاطه کنید که علاوه بر حمایت از گیاه، ارزش تزئینی گیاهتان را نیز افزایش می‌دهد.

فیلودندرون

اکثر علاقه‌مندان به گل و گیاه، فیلودندرون را در خانه نگهداری می‌کنند. فیلودندرون یک گیاه خانگی با رشد و تکثیر فوق‌العاده آسان در آب است. چند قلمه از گیاهان فیلودندرون خود گرفته و آن‌ها را در آب قرار دهید. فیلودندرون­ها به راحتی در آب ریشه می‌دهند و رشد می‌کنند. لازم به ذکر است که گیاهان فیلودندرون در همه شرایط نوری رشد می‌کنند، اما اگر به نظر برسد که آن‌ها ساقه بیشتری نسبت به برگ‌هایشان دارند، قرار دادن گیاه در نور روشن‌تر باعث رشد انبوه برگ‌های آن می‌شود.

برگ بیدی

گیاهان برگ بیدی ازجمله گیاهان آپارتمانی هستند که احتیاج به مراقبت کمتری دارند. برگ بیدی می‌تواند شکاف رنگی را در مجموعه گیاهان آپارتمانی پر کند. هر دو نوع برگ بیدی راه‌راه (گورخری) و رقم برگ ارغوانی به خوبی جهت رشد در آپارتمان سازگار هستند و در اتاق‌هایی با نور متوسط نقطه کانونی زیبایی خواهند داشت.

 اگر تابه‌حال یک گیاه برگ بیدی را هرس کرده و از آن قلمه تهیه کرده‌اید متوجه شده‌اید که قلمه آن چند هفته بعد سرزنده و شاداب به نظر می‌رسد، این سرنخی برای نشان دادن سهولت پرورش این گیاهان در آب است. اگر به گره‌های برگ در امتداد ساقه برگ بیدی با دقت نگاه کنید، ریشه‌های ظریفی را خواهید دید که منتظر رشد هستند. قلمه‌ای از ساقه را به یک شیشه یا گلدان آب اضافه کنید و تماشا کنید که این گیاهان چگونه رشد خود را در خانه شما ادامه خواهند داد.

جمع‌بندی

گیاهان آپارتمانی زیادی را می‌توان در آب ریشه‌دار کرد و اکثر آن‌ها را پس از ریشه‌دار شدن باید جهت رشد مناسب به خاک انتقال داد و همه آن‌ها نمی‌توانند به صورت دائمی در آب زندگی کنند؛ اما یکسری از گیاهان آپارتمانی هستند که می‌توانند به‌طور دائم و برای همیشه در آب زندگی کنند. گیاهانی مانند بنفشه آفریقایی، اشک کودک، بگونیا رکس، حسن‌یوسف، گل حنا، بامبو، برگ بیدی، فیلودندرون، پتوس، برگ‌انجیری و عنکبوتی ازجمله گیاهان آپارتمانی هستند که می‌توانند به‌طور دائم در آب زندگی کنند.

این پست برای شما مفید بود؟

با کلیک بر روی ستاره به این مقاله امتیاز دهید! (بالاترین امتیاز ستاره سمت چپ)

میانگین امتیاز ۴.۹ / ۵. مشارکت‌کننده‌ها: ۱۳

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اگر این مقاله را دوست داشتید و مفید بود ...

این مقاله رو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذار!

از این که این مقاله برایتان مفید نبود متاسفیم!

چگونه این مقاله رو بهبود بدیم؟

به ما بگو چطور بهتر شیم؟

منتظر دیدگاه شما هستیم! ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*