معرفی بهترین و جدیدترین ارقام سیب

در این مقاله اطلاعات کلی در مورد برخی ارقام مختلف سیب گردآوری شده است که می‌تواند در انتخاب رقم مناسب به شما کمک کند.

ارقام و نژادهای مختلف سیب

مقدمه

سیب یکی از درختان پرطرف‌دار در سراسر جهان است و ارقام جدید زیادی از سیب دائماً معرفی می‌شوند که دارای خصوصیات متفاوتی هستند و قبل از شروع به کاشت گسترده یک‌گونه یا رقم جدید، بهتر است حتی پس از بررسی‌های کامل، ابتدا چند درخت را به‌صورت آزمایشی بکارید، به‌عنوان‌مثال ممکن است رقمی که کشت می‌کنید تا قبل از پایان فصل رشد نتوانند محصول خود را کامل کنند و یا در منطقه شما نیاز سرمایی موردنیاز یک رقم خاص در طول فصل سرما تأمین نشود.

یکی از مسائل اصلی در انتخاب رقم مناسب که باید قبل از کاشت مورد بررسی قرار دهید این است که بدانید چگونه قصد دارید میوه را بفروشید. بازارهای محلی را باید بشناسید و باتوجه‌به اینکه عمده‌فروشان بازار میوه‌وتره‌بار معمولاً به عرضه مستمر محصولات نیاز دارند، انتخاب ارقامی که یک دوره باردهی طولانی داشته باشند، می‌تواند یکی از اولویت‌های شما برای انتخاب ارقام سیب باشد.

اطلاعات مربوط به ارقام مختلف و زمان رسیدن محصول آن‌ها را می‌توانید در زمان خرید نهال از نهالستان‌های معتبر به دست آورید. همچنین ما در این مقاله اطلاعات کلی در مورد برخی ارقام مختلف را تهیه نموده‌ایم که امیدواریم موردتوجه و استفاده شما قرار بگیرد.

ارقام سیب

بهترین و جدیدترین ارقام سیب

سیب گیاهی از خانواده رزاسه (Rosaceae) است که به مناطق معتدل و سرد تعلق دارد و قادر است دماهای پایین (سرمای منفی ۳۵ تا منفی ۴۰ درجه سانتی‌گراد) را به‌خوبی تحمل نماید، سیب برای باروری مناسب جوانه‌ها به سرمادهی حدود ۱۰۰۰ تا ۱۶۰۰ ساعت دمای کمتر از ۷ درجه سانتی‌گراد نیاز دارد و درصورتی‌که زمستان به‌اندازه کافی سرد نباشد، عملکرد به شدت کاهش خواهد یافت.

دمای هوا در اواخر دوره رشد و قبل از برداشت سیب هم از اهمیت بالایی برخوردار است خصوصاً در دو ماه پایانی و قبل از برداشت میوه، اگر دمای هوا در شب‌ها خنک باشد می‌تواند تأثیر زیادی در بهبود خصوصیات میوه داشته باشد و شب‌های گرم در این دوران علاوه بر کاهش طعم میوه، باعث می‌شود که رنگ میوه‌ها تیره‌تر شده و بافت میوه نرم شود و مدت ماندگاری این میوه‌ها در انبار نیز کاهش می‌یابد.

نکته دیگری که برای پرورش درخت سیب باید به آن توجه کنید این مطلب است که بیشتر ارقام سیب خود بارور نیستند و برای باردهی مناسب باید از ارقام گرده‌زا (گرده دهنده) در کنار ارقام اصلی باغ، استفاده کنید.

ارقام بومی و غیربومی ایران

برخی از ارقام بومی در کشورمان عبارت‌اند از:

  • سیب گلاب
  • سیب زنوز مرند
  • سیب سلطانی اصفهان
  • سیب شیخ احمد تبریز

ارقام غیربومی در ایران

برخی از ارقام غیربومی که در ایران کشت می‌شوند عبارت‌اند از:

  • سیب لبنانی زرد (Golden Delicious)
  • سیب لبنانی قرمز (Red Delicious)
  • سیب جاناتان (Jonathan)
  • سیب استای من (Stayman)
  • سیب مک اینتاش (McIntosh)
  • رم بیوتی (Rome Beauty)
  • وین ساپ (Winesap)
  • نورسرن اسپی (Northern Spy)
  • بوسکوپ (Boskoop): رقم تری پلوئید
  • گلدن اسموتی (Golden Smothee): رقم تری پلوئید مقاوم به زنگار

انواع جوانه‌های سیب و تفاوت آن‌ها با یکدیگر

جوانه‌های رویشی (ساده)

جوانه‌های بارور (از نوع زایشی مخلوط که علاوه بر ۵ گل معمولاً ۷ تا ۸ برگ نیز تولید می‌کنند)

توجه داشته باشید که جوانه‌های تولیدکننده محصول سیب در سال قبل (خرداد و تیرماه)، تمایز می‌یابند و این جوانه‌ها باید در طول این مدت به‌خوبی حفظ شوند.

شاخه‌های سیب دارای چهار نوع اصلی هستند که عبارت‌اند از:

  • نرک: این شاخه‌ها رویشی هستند و در بالای تاج درخت رشد می‌کنند، نرک‌ها هرساله باید از ارتفاع ۳۰ تا ۴۰ سانتی‌متری هرس شوند.
  • لامبورد: این شاخه‌ها زایشی هستند و در انتهای این شاخه‌های ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متری، جوانه‌های زایشی تولید می‌شوند.
  • برندی: این شاخه‌ها ممکن است تولید جوانه رویشی یا زایشی نمایند به‌گونه‌ای که اگر در انتهای این شاخه‌های ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متری جوانه زایشی تولید شود آن را برندی تاج‌دار می‌گویند و اگر جوانه رویشی تولید شود آن را برندی ساده می‌نامند.
  • سیخک: این شاخه‌ها کوتاه‌ترند (۳ تا ۷ سانتی‌متر) و از سال دوم در انتهای شاخه‌ها تولید جوانه‌های زایشی می‌کنند و بخش زیادی از محصول اصلی را تولید می‌کنند.

چگونگی باروری درختان سیب

برای باروری مناسب درختان در باغات سیب، وجود گرده‌های بارور کاملاً ضروری است و برای تأمین گرده‌های بارور در باغ‌های سیب از ارقام گرده‌زا که هم‌زمان با رقم اصلی و یا کمی زودتر گل می‌دهند نیز استفاده می‌شود، به‌عنوان‌مثال در بسیاری از باغ‌های سیب در کشور ما ارقام سیب لبنانی زرد و قرمز با هم کاشته می‌شوند که می‌توانند به‌خوبی برای یکدیگر گرده زایی داشته باشند.

نکته

باید توجه داشت که حدود ۹۵ درصد از گرده‌افشانی درختان سیب توسط حشرات انجام می‌شود و وجود زنبورعسل در باغ می‌تواند نقش بسیار مؤثری در گرده‌افشانی مناسب درختان سیب داشته باشد، بر همین اساس در هر هکتار از باغ سیب می‌توان ۲ تا ۳ روز قبل از باز شدن گل‌ها، بین ۳ تا ۴ کندوی عسل را مستقر نمود تا شکوفه‌ها به‌خوبی بارور شوند.

معروف‌ترین ارقام سیب که امروزه در کشورمان مورداستفاده قرار می‌گیرند

رقم لبنانی زرد (Golden Delicious)

سیب لبنانی زرد دارای رنگ زرد تا کمی مایل‌به‌سبز است و شکل میوه تا حدودی کشیده است، این درخت سازگاری بسیار خوبی با رقم لبنانی قرمز دارد و با موفقیت در کنار آن کشت می‌شود، همچنین این رقم در مقایسه با رقم قرمز آن دارای حساسیت کمتری نسبت به آردی شدن و قهوه‌ای شدن بافت داخلی میوه است.

این رقم برخلاف نامش برای اولین‌بار در آمریکا معرفی شده است. سیب لبنانی زرد در مقابل زنگار، خصوصاً در مناطق مرطوب حساس است، همچنین محلول‌پاشی با سموم مسی و سرمازدگی می‌توانند باعث تشدید زنگار در این رقم حساس شوند. رشد این درخت در مقایسه با رقم قرمز کمی بیشتر است اما در مقایسه با رقم گلاب کهنز کمتر است.

سیب رقم لبنانی زرد

رقم لبنانی قرمز (Red Delicious)

سیب لبنانی قرمز یکی از ارقام قدیمی سیب است که در سال ۱۸۸۰ در آمریکا شناسایی و معرفی شده است و امروزه سطح بسیار زیادی از باغ‌های سیب در کشورمان به کشت این رقم اختصاص دارد، از این رقم بیش از ۵۰ موتانت (تغییر برخی از صفات زیستی بر اثر جهش در یک رقم) با پوست قرمز و ضخیم معرفی شده است که اکثراً دارای میوه‌هایی با فرم کشیده هستند.

سیب رقم لبنانی قرمز (Red Delicious)

برخی از موتانت‌های به‌دست‌آمده از این رقم عبارت‌اند از:

  • رد چف (Red Chef)
  • سوپر چف (Super Chef)
  • رد کینگ (Red King)
  • استارکریمسون (Starkrimson)
  • رد اسپور (Red Spur)
  • اورگون اسپور (Oregon Spur)
  • ارلی رد وان (Eraly Red One)

از نظر باروری سیب لبنانی قرمز به‌خوبی با گرده سیب لبنانی زرد بارور شده و مشکلی از نظر سازگاری ندارد و در صورت استفاده از این دو رقم در کنار هم نیازی به استفاده از رقم گرده‌زای دیگری نیست.

حساسیت‌های سیب رقم لبنانی قرمز

این رقم در مقابل آردی شدن بافت داخلی، دارای حساسیت زیادی است، به همین دلیل باید در مورد زمان برداشت و تغذیه پیش از برداشت، خصوصاً در مورد میوه‌هایی که برای انبارداری طولانی تولید می‌شوند، کاملاً دقت شود.

همچنین این رقم به بیماری لکه سیاه نیز حساس است و اگر رطوبت هوا در تابستان بالا باشد، روی میوه‌ها و برگ‌ها لکه‌های سیاه رنگی ایجاد می‌شود و این بیماری علاوه بر کاهش کیفیت میوه‌ها، باعث کاهش بازارپسندی آن‌ها نیز می‌شود.

سیب رقم گالا (Gala)

این رقم یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین ارقام سیب است، این رقم تابستانه و متوسط رس است. این سیب دارای رنگ قرمز رگه‌رگه و حاشیه زردرنگ است و امروزه موتانت‌های متعددی از این رقم تولید شده است که رنگ قرمز آن‌ها بیشتر است.

برخی از موتانت‌های تولید شده از رقم گالا عبارت‌اند از

رویال گالا، بیگارد گالا، اسکارلت گالا، اسمیت گالا و گالاکسی

رقم گالا در مقابل آتشک حساس است بااین‌حال خسارت آتشک در کشور ما خیلی زیاد نیست، این رقم از بافت تردی برخوردار بوده و دارای طعم ترش‌وشیرین است.

سیب رقم گالا (Gala)

کریمسون گالا (Crimson Gala)

کریمسون گالا یک موتان از رقم رویال گالا است که دارای رنگ بهتر و بازارپسندتر (قرمز گیلاسی) است و فرم میوه آن گردتر و یکنواخت‌تر از گالا است، همچنین این رقم شیرین و معطر است.

پاسیفیک گالا (Pacific Gala)

پاسیفیک گالا یک موتان از رقم رویال گالا است، این رقم رنگ کامل‌تری دارد و عطروطعم آن بسیار مطلوب است. قابلیت انبارداری این رقم بسیار خوب است و در طول انبارداری، کیفیت و ظاهر خود را به‌خوبی حفظ می‌کند.

گرتار گالا یا گالای بزرگ (Stark Grand Gala)

گالای بزرگ یکی از موتان‌های رویال گالا است که از نظر اندازه از دیگر موتان‌های آن درشت‌تر است و حجم آن حدود دوبرابر گالای معمولی و خواص آن مشابه رویال گالا است.

رقم گلاب کهنز

گلاب کهنز یکی از ارقام سیب زودرس و بومی ایران است، اندازه این درخت بسیار بزرگ است و برای تربیت و فرم دهی مناسب آن بهتر است از پایه‌هایی مثل پایه رویشی M7 که می‌توانند اندازه این درخت را کاهش دهند استفاده شود.

ازآنجاکه این رقم بومی ایران است، تنوع داخلی زیادی در این رقم قابل‌مشاهده است و عادات رشدی در درختان مختلف یکسان نیست.

سیب رقم گلاب کهنز

رقم فوجی (Fuji)

این رقم در سال ۱۹۳۰ میلادی در ژاپن معرفی شده است، پوست میوه در این رقم ضخیم است و رگه‌های قرمز رنگی از بالابه‌پایین بر روی میوه قابل‌مشاهده است.

بافت میوه ترد و متراکم است و طعم آن شیرین است، به‌خاطر مزه شیرین این رقم در مقایسه با ارقام ملس اروپایی بیشتر موردتوجه مردم کشورهای آسیایی قرار دارد، انواع اولیه این رقم دارای رنگ قرمز کم‌رنگ و متمایل به صورتی هستند، از نظر شکل و اندازه نیز، میوه‌ها گرد و با اندازه متوسط تا بزرگ هستند.

رقم فوجی جزء ارقام دیررس است و ماندگاری بسیار خوبی در انبار دارد، در این رقم همچون دیگر ارقام سیب، موتانت‌های متعددی با اهدافی مثل افزایش تولید میوه و افزایش رنگ میوه تولید شده است که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از فوجی کیکو (Fuji Kiku)، فوجیکو (Fujiko) و فوجی اسپیک (Fuji Spike)، البته در کشور ما به این خاطر که تمام موتانت‌ها با عنوان رقم فوجی عرضه می‌شوند، متأسفانه نمی‌توان قبل از کشت در مورد خصوصیات نهایی نهال مطمئن بود.

رقم فوجی (Fuji)

رقم گرانی اسمیت (Granny Smith)

گرانی اسمیت یکی از ارقام قدیمی سیب است که در سال ۱۸۶۸ در استرالیا معرفی شد، این رقم به‌خاطر رنگ سبز میوه در ایران به سیب سبز معروف است، میوه در مهرماه می‌رسد و با همان رنگ سبز برداشت می‌شود، این سیب ترش‌مزه و دارای بافتی ترد و آبدار است، درصورتی‌که این رقم در ارتفاعات کشت شود، لکه‌های قرمز رنگی بر روی پوست آن ایجاد می‌شود که باعث کاهش بازارپسندی این میوه می‌شود.

گرانی اسمیت جزء ارقام دیررس است و با وجود این‌که نیاز سرمایی آن نسبت به سایر ارقام کمتر است، به‌خاطر فصل رشد طولانی، دیرتر رسیده و برداشت می‌شود، همچنین این رقم دارای خصوصیات انبارداری بسیار خوبی است و قابلیت نگهداری طولانی‌مدت آن در انبار بیش از بقیه ارقام سیب است.

این رقم در مقایسه با سایر ارقام دارای برخی خصوصیات ویژه مثل، مقدار بیشتر ترکیبات آنتی‌اکسیدان و فنلی، غنی بودن از فلاونوئیدها، وجود مقدار بیشتری فیبر و کالری کمتر است، این ویژگی‌ها باعث شده که استفاده از این میوه در رژیم‌های لاغری بسیار موردتوجه قرار بگیرد.

سیب گرانی اسمیت تا حدودی در برابر لکه سیاه و سفیدک سطحی حساس است و به همین دلیل کشت آن در مناطق مرطوب می‌تواند خطر آلودگی را در این رقم افزایش دهد.

رقم گرانی اسمیت (Granny Smith)

رقم پینک لیدی (Pink Lady)

نام اصلی آن کریپس پینک (Cripps Pink) است، رقم پینک لیدی در سال ۱۹۷۳ در استرالیا معرفی شده است، بافت این میوه ترد است و میوه‌ها در این رقم ترش‌مزه هستند، پوست میوه قرمزرنگ و گاهی در حاشیه‌ها زردرنگ است، داخل میوه‌ها نیز زردرنگ است.

رقم پینک لیدی برای رسیدن میوه نیاز به فصل رشد طولانی دارد و در مناطقی که طول دوره مناسب رشد کمتر از ۲۰۰ روز است، رسیدگی میوه با مشکل مواجه خواهد شد، همچنین اختلاف دمای بین شب و روز در رنگ گیری میوه‌های این رقم بسیار مؤثر است.

برخی از موتانت‌های معرفی شده از این رقم عبارت‌اند از:

  • رزی گلو (Rosy Glow)
  • رابی پینک (Ruby Pink)
  • لیدی لاورا (Lady Laura)
  • لیدی این رد (Lady in Red)

رقم پینک لیدی جزء ارقام مقاوم به سفیدک سطحی است اما به لکه سیاه سیب بسیار حساس است، همچنین این رقم به آتشک حساس است که البته خسارت آن در کشور ما خیلی زیاد نیست.

رقم برابورن (Braeburn)

رقم برابورن که در سال ۱۹۵۲ در نیوزیلند معرفی شده است دارای میوه متوسط و بیضی‌شکل است، رنگ میوه قرمز و با راه‌راه زرد است. میوه‌ها مزه ترش‌وشیرین دارند و زمان رسیدگی آن‌ها در مهرماه است، میوه‌ها قابلیت خوبی برای انبارداری طولانی‌مدت دارند.

این رقم در برابر لکه سیاه و سفیدک سطحی حساس است و کشت این رقم در مناطق مرطوب می‌تواند خطر آلودگی را افزایش دهد، این رقم عملکرد مناسبی در کشور نداشته و محبوبیت زیادی در بین تولیدکنندگان ندارد.

رقم جوناگلد (Jonagold)

رقم جوناگلد در آمریکا و در سال ۱۹۵۳ میلادی معرفی شده است، میوه آن تقریباً گرد است و پوست آن دارای رنگ قرمز با زمینه زرد است، درصورتی‌که نور کافی دریافت نکند، میوه‌های آن زردرنگ مانده و نوارهای قرمزرنگ روی آن‌ها ایجاد می‌شود.

میوه این رقم دارای اندازه متوسط بوده و دارای پوست نازک و مزه شیرین است. میوه در مهرماه می‌رسد و قابلیت انبارمانی خوبی دارد.

این رقم به لکه سیاه و سفیدک سطحی حساس است و درنتیجه کشت آن در مناطق مرطوب مثل مازندران می‌تواند با مشکلات زیادی همراه باشد.

رقم تابستانه اهر

این رقم در مناطقی خاص مثل اهر و مشکین‌شهر کشت می‌شود، رقمی پرمحصول است و به‌خاطر رنگ قرمز پررنگ و جذاب، از بازارپسندی خوبی برخوردار است.

رقم زنوز

این رقم زمستانه تا پیش از گسترش ارقام رد و گلدن، در آذربایجان بسیار موردتوجه بوده و در حال حاضر حدود ۱۸ رقم با این نام در آذربایجان شناخته می‌شوند.

رقم زنوز دارای میوه قرمزرنگ و کمی کشیده است که قابلیت انبارمانی خوبی دارد، وزن میوه بین ۱۲۴ تا ۲۱۰ گرم است و میوه‌های آن خوش طعم و خوش‌عطرند، این رقم در اواخر فروردین گل داده و میوه‌ها در اواخر شهریور می‌رسند.

رقم استارکینگ

رقم استارکینگ دارای میوه‌های متوسط تا بزرگ با فرم تقریباً کشیده است، پوست میوه صاف و دارای یک‌لایه مومی است، داخل میوه سفید مایل به زرد است که در زمان رسیدگی کامل میوه رنگ داخل آن کاملاً زرد می‌شود.

میوه‌های این رقم ترد و آبدار و شیرین هستند و از اواخر شهریور تا اواسط مهرماه برداشت می‌شوند، میوه‌ها قابلیت انبارمانی خوبی دارند.

این رقم خصوصاً در مناطق مرطوب به بیماری شانکر حساس است و حساسیت آن به سفیدک از رقم گلدن بالاتر است.

رقم جاناتان (Jonathan)

جاناتان یک رقم آمریکایی است و در ایران با نام یوناتان نیز شناخته می‌شود. رقم جاناتان دارای میوه‌های تقریباً گرد و با اندازه کوچک تا متوسط است، میوه‌ها دارای پوستی صاف و قرمزرنگ هستند که نقطه‌هایی بر روی آن مشخص است، همچنین داخل میوه سفید مایل به زرد است.

بافت میوه جاناتان تقریباً محکم و آبدار همراه با طعم کمی ترش و کم عطر است، میوه‌ها از اواسط شهریور تا اوایل مهرماه برداشت می‌شوند و در صورت وجود سردخانه مناسب و مجهز می‌توان آن‌ها را تا بهمن‌ماه نگهداری نمود.

رقم جاناتان در مقابل لکه سیاه سیب حساسیت کمی دارد و در مقابل آتشک حساس است، همچنین حساسیت آن در برابر سفیدک، بسیار بالاست.

رقم مک اینتاش (Mc Intosh)

مک اینتاش یک رقم کانادایی است که میوه‌های آن درشت و گرد هستند، پوست میوه صاف و محکم بوده و دارای رنگ زمینه سبز است که با یک رنگ قرمز پوشش داده می‌شود، داخل میوه به رنگ سبز مایل به سفید و دارای بافتی آبدار، ترش‌وشیرین و معطر است. میوه‌ها در اواخر شهریورماه رسیده و برداشت می‌شوند و تا اواخر آذر در سردخانه می‌مانند.

رقم مک اینتاش در برابر لکه سیاه سیب خصوصاً در مناطق مرطوب، بسیار حساس است ولی حساسیت آن در مقابل آتشک و سفیدک کمتر و در مناطق مختلف، بین کم تا متوسط است.

رقم کاکس اُرنج پیپن (Cox’s Orange Pippin)

میوه‌ها در این رقم گرد و دارای اندازه کوچک تا متوسط هستند، پوست میوه زبر است و با یک‌لایه زنگاری پوشیده شده است. رنگ زمینه این میوه زرد و سبز است که با رنگ قرمز و نارنجی پوشیده می‌شود. رنگ داخلی میوه مایل به زرد است و بافت آن آبدار، متراکم و تقریباً محکم است. میوه‌ها در این رقم از اواخر شهریور تا اوایل مهرماه رسیده و قابل برداشت هستند و محصول را می‌توان تا اواخر دی‌ماه در سردخانه‌ها حفظ نمود.

رقم کاکس اُرنج پیپن در مقابل سفیدک و پوسیدگی طوقه حساس است، همچنین این رقم تا حدودی در برابر لکه سیاه حساس است.

رقم شفیع آبادی

رقم شفیع آبادی دارای میوه‌های گرد و کمی کشیده است، میوه‌ها شیرین هستند ولی خیلی آبدار نبوده و دارای عطر کمی هستند.

رقم گلشاهی

رقم گلشاهی بومی دره‌های شمالی بینالود در استان خراسان است که در کرج مورد آزمایش قرار گرفته و پس از تکثیر به سایر استان‌های کشور ارسال شده است. میوه‌ها دارای اندازه کوچک تا متوسط هستند، پوست نازک این میوه‌ها سفید و در سمت تابش نور به رنگ قرمز متمایل می‌شوند. بافت میوه ترد و آبدار است و در بازار خراسان جایگاه خوبی دارد، بااین‌حال هنوز در دیگر نقاط کشور به‌خوبی شناخته نشده است.

رقم شمیرانی

موطن اصلی این سیب مناطق کوهستانی شمیران است و جایگاه بسیار خوبی در بازار تهران دارد، رقم شمیرانی دارای میوه‌های گرد و با اندازه متوسط است، رنگ زمینه میوه‌ها زرد و با یک رنگ قرمز حنایی پوشانده می‌شود، در کنار رنگ جذاب، این رقم دارای میوه‌های شیرین و معطر است. میوه‌ها در اواخر شهریور و اوایل مهرماه رسیده و برداشت می‌شوند و از قابلیت انبارمانی خوبی نیز برخوردارند.

رقم رم بیوتی (Law Rome Beauty)

رقم رم بیوتی درختی پربار و قوی است که دارای میوه‌های درشت با قطر تقریبی بیش از ۷.۵ سانتی‌متر است. رنگ میوه قرمز براق و واکس دار است. بخش داخلی میوه تقریباً سفیدرنگ است و دارای بافتی محکم، ترد و با کیفیت است. میوه‌ها در اواخر شهریور و اوایل مهر برداشت می‌شوند و دارای قابلیت انبارداری خوبی هستند.

رقم استارک گلد (Stark Summer Gold)

رقم استارک گلد دارای میوه‌های درشت با قطر بیش از ۸.۵ سانتی‌متر و طول بیش از ۶ سانتیمتر است. پوست این میوه صاف براق است و کمی حالت مومی دارد. رنگ زمینه پوست میوه زرد است و داخل میوه سفید مایل به زرد است. بافت داخلی محکم و باکیفیت است، عطر ندارد اما طعم آن ملایم است.

درختی پربار و مقاوم به سرما است، همچنین از باردهی منظم سالانه برخوردار است.

رقم استارک سوپریم (Stark SpuerSuprem)

رقم استارک سوپریم که درختی متوسط تا کوچک و بسیار پربار است دارای میوه‌هایی به رنگ قرمز روشن و گیلاسی است، پوست آن­ها ضخیم و صاف است، داخل میوه به رنگ سفید اطلسی و با سایه‌ای از رنگ سبز است و بافت داخلی میوه سفت و ترد است. این رقم یکی از ارقام مقاوم به شمار می‌رود.

رقم سان رایس (Sunrise)

رقم سان رایس دارای میوه‌هایی بسیار جذاب و با کیفیت است. پوست میوه دارای رنگ زمینه زرد کم‌رنگ است که نیمی از آن با نقاط صورتی و قرمز پوشیده شده است. میوه‌های آن درشت و دارای وزن تقریبی ۲۰۰ گرم هستند.

بافت داخلی میوه ترد و آبدار و محکم است، عطر ملایم و طعم ملایم ترش‌وشیرین دارد، درختی پربار و زودرس است.

این رقم مقاومت نسبی به سفیدک پودری دارد و در سردخانه مجهز تا حدود دو ماه قابل نگهداری است.

رقم ویلیامز پراید (William’s Pride)

رقم ویلیامز پراید یک رقم تابستانه و بسیار با کیفیت، دارای میوه‌های درشت با قطر حدودی بیش از ۷ سانتی‌متر و شکل بیضی تا گرد است. رنگ زمینه پوست میوه سبز است که حدود ۹۰ درصد آن با رنگ قرمز پوشانده می‌شود، همچنین پوست میوه صاف و کمی مومی است.

داخل میوه به رنگ کرم روشن است، بافت آن نیز ترد و آبدار و کمی اسیدی است. این رقم دارای باردهی متوسط و منظم سالانه است. این رقم تا حدودی در مقابل سفیدک و لکه سیاه مقاوم است.

جمع‌بندی

تنوع زیاد در رنگ، طعم، اندازه، زمان باردهی، میزان باردهی و … باعث شده که ارقام مختلف در مناطق گوناگون کشور موردتوجه قرار بگیرند و با گذشت زمان ارقام مناسب‌تر برای هر منطقه شناسایی شده‌اند که موردتوجه و پسند بیشتر مصرف‌کنندگان قرار دارند. اگرچه به طور مداوم ارقام جدید با خصوصیات بهبودیافته در حال تولید هستند اما استفاده از این ارقام نیاز به بررسی‌های دقیق دارد و اگر قصد کشت ارقام جدید در یک منطقه را دارید باید با دقت زیادی خصوصیات مختلف آن را بررسی کنید و توصیه می‌کنیم در مرحله اول از تعداد کمتری درخت و به‌صورت آزمایشی استفاده کنید.

در این مقاله ما تلاش کردیم تا اطلاعات موردنیاز شما را در مورد ارقام پرطرف‌دار موجود در کشورمان ارائه نماییم و امیدواریم با کمک این اطلاعات و همچنین کسب اطلاعات تکمیلی از نهالستان‌های معتبر، قبل از خرید نهال بتوانید بهترین و کارآمدترین ارقام برای منطقه خود را شناسی و تهیه نمایید، امیدواریم این مطالب موردتوجه و استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.

مقالات مرتبط

منابع

این پست برای شما مفید بود؟

با کلیک بر روی ستاره به این مقاله امتیاز دهید! (بالاترین امتیاز ستاره سمت چپ)

میانگین امتیاز ۳.۸ / ۵. مشارکت‌کننده‌ها: ۹

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اگر این مقاله را دوست داشتید و مفید بود ...

این مقاله رو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذار!

از این که این مقاله برایتان مفید نبود متاسفیم!

چگونه این مقاله رو بهبود بدیم؟

به ما بگو چطور بهتر شیم؟

منتظر دیدگاه شما هستیم! ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*