اصول و مراحل قبل و بعد از کاشت نشا
مهمترین اصول، مراحل و آماده سازی زمین قبل از کشت نشا و کوددهی و نگهداری نشا پس از کاشت
در این لایو اینستاگرام سعیشدهاست به سؤالات بسیار متداولی که کشاورزان و عزیزان زحمتکش عرصۀ کشاورزی میپرسند، از قبیل اصول کاشت، مراحل آمادهسازی زمین، اصول و نحوۀ ضدعفونی صحیح، اصول و قواعد مبارزه با علف هرز، روش به حداقل رساندن تلفات نشاها و جلوگیری از شیوع قارچ پاسخ دادهشود.
تمامی این نکات در تجربه و تحقیقات میدانی بسیار گسترده جمعآوری شده، بهصورت تجربی و علمی در مزارع بهکار گرفته شدهاند. نکتۀ طلایی درکشت نشاء تغذیه و ضدعفونی مجدد آن پیش از کاشت است. شناخت بستر کشت، خواه زمین کشاورزی و یا گلخانه، بسیار مهم میباشد. برنامهریزی در انتخاب نوع سم در اصلاح بستر و سلامت نشاء پس از کاشت نقش مهمی دارد.
بعد از مرحلۀ کاشت طولانیترین مرحلۀ کشاورزی، داشت، آغاز میشود که مهمترین دوره در بازدهی و باردهی گیاه است. این دوره حساسیتترین دورۀ رشد گیاه محسوبمیشود. برآیند تغذیه و نگهداری از گیاهان در نهایت موجب بازدهی بیشتر خواهدبود. اوایل کاشت گیاه در زمین اصلی از حساسیت بیشتری برخوردار است. مدیریت صحیح و مواد غذایی مناسب موجب قویتر شدن گیاه در مقابل تنشهای محیطی میگردد. در طی این دوره، عملیات سمپاشی، محلولپاشی و کوددهی جهت رشد رویشی بیشتر گیاه و کاربرد ریزمغذیها جهت گلدهی و میوهدهی بهتر انجاممیگیرد.
مقالات پیشنهادی