چرا گیاهان به کوددهی نیاز دارند؟

برای رشد محصولات سالم و سرشار از مواد مغذی، کشاورزان باید از خاک سالم اطمینان حاصل کنند. بدون کود، طبیعت در تلاش است دوباره مواد مغذی را در خاک ذخیره کند. هنگام برداشت محصولات زراعی، مواد مغذی مهم از خاک خارج می شود، زیرا آنها همراه محصول زراعی هستند و در برنامه غذایی انسان به […]

کوددهی به گیاه

برای رشد محصولات سالم و سرشار از مواد مغذی، کشاورزان باید از خاک سالم اطمینان حاصل کنند. بدون کود، طبیعت در تلاش است دوباره مواد مغذی را در خاک ذخیره کند.

هنگام برداشت محصولات زراعی، مواد مغذی مهم از خاک خارج می شود، زیرا آنها همراه محصول زراعی هستند و در برنامه غذایی انسان به پایان می‌رسند. اگر خاک از طریق کود دهی با مواد مغذی دوباره احیا و غنی نشود، بازدهی محصول به مرور زمان کمتر و ضعیف تر می‌شود.

تجزیه و تحلیل دقیق و غنی کردن محصولات زراعی، زنجیره ای را فراهم می کند که مواد مغذی غذایی را در اختیار انسان ها قرار می‌دهد:

  1. مواد مغذی خاک را غنی می‌کند.
  2. خاک، گیاهان را تغذیه می‌کند.
  3. گیاهان، حیوانات و انسان ها را تغذیه می‌کنند.

متداول ترین کود های کامل معدنی بر پایه سه عنصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم تشکیل شده اند.

انجمن بین المللی کود (IFA) تخمین می زند که ۸۵٪ از خاک ها در سطح جهان دچار کمبود نیتروژن هستند. ۷۳٪ از خاک ها دچار کمبود فسفر و ۵۵٪ فاقد پتاسیم هستند.

کود برای چه هدفی استفاده می‌شود؟

غالباً، گیاهان برای جلوگیری از کمبود مواد مغذی بدون کمک کودها، احتمال کمتری برای رشد و باردهی مناسب دارند.

کوددهی با دستگاه در مزرعه
آزمایشات تحقیقاتی: بدون افزودن مواد مغذی از کودها به خاک، بسیاری از گیاهان فرصت های کمی برای جلوگیری از کمبودها دارند. در اینجا، خاک توسط یک دستگاه تحقیقاتی آزمایش شد.

مثال در جذب نیتروژن :

از آنجا که گیاهان قادر به جذب مستقیم نیتروژن از هوا نیستند، خاک تنها وسیله دستیابی به این ماده مغذی مهم است. اگر خاک از نظر نیتروژن فقیر باشد، کودهای نیتروژن دار برای تقویت این کمبود لازم است.

غلظت های زیادی از منابع پتاسیم در اعماق سطح خاک (اغلب حدود یک کیلومتر) وجود دارد و بسیار فراتر از دسترسی ریشه های گیاه است. استخراج پتاسیم این ماده مغذی را به سطح خاک می‌رساند و در اختیار ریشه‌های گیاه قرار می‌دهد.

فسفر در سنگ‌های خاصی وجود دارد، اما برای دسترسی گیاهان به این ماده مغذی، باید در آب محلول باشد. استفاده صحیح از کودهای فسفر به گیاهان کمک می کند تا فسفر را از طریق خاک جذب و از تولید بیشتر و رشد سریع تری برخوردار شود.

تفاوت بین کودهای معدنی و کودهای آلی چیست؟

در طبیعت ۱۷ ماده مغذی لازم برای رشد گیاهان وجود دارد. اینکه به چه نوع کودی شما نیاز دارید بستگی به این دارد که کدام محصول را پرورش می دهید و کمبود مواد معدنی در هر خاک متفاوت می باشد. گیاهان مختلف مقادیر متفاوتی از مواد معدنی را خاک استخراج می‌کنند.

بسیاری از کشاورزان از کودهای NPK ترکیبی استفاده می‌کنند که به طور همزمان ترکیبی از چندین ماده مغذی را فراهم می‌کند.

کودهای آلی مانند فضولات حیوانات و کمپوست قرن ها مورد استفاده قرار گرفته اند و منبع ارزشمندی از مواد مغذی و مواد آلی می باشند که باعث تقویت ساختار خاک می‌شوند.

اما از قرن بیستم، کودهای معدنی برای تأمین نیازهای غذایی جمعیت رو به رشد جهان لازم می باشد. مقدار مواد مغذی در کود های آلی متفاوت و دارای غلظت بسیار کمتری از کود های معدنی است.

کود های معدنی، میزان مورد نیاز و تعداد وسائل نقلیه برای حمل کودها را کاهش می‌دهد.

طبق اعلام سازمان ملل متحد، تا سال ۲۰۵۰، جمعیت جهانی به ۹٫۸ میلیارد نفر می‌رسد. اگر بخواهیم غذای کافی برای همه تولید کنیم، افزایش عملکرد محصول ضروری می باشد.

این افزایش بدون برنامه ریزی دقیق امکان پذیر نمی باشد.

فواید کوددهی چیست؟

دانستن مقادیر دقیق مواد مغذی موجود در کود معدنی نیز باعث می شود برنامه ریزی کشاورزی آسان تر شود. کودهای حاوی مواد مغذی اصلی ، ثانویه و ریز مغذی ها اکنون به طور گسترده در دسترس کشاورزان است.

کودهای معدنی بیشتر به شکل گرانوله و جامد تهیه می‌شوند، که باعث می شود از نظر حمل و نقل و استفاده توسط کشاورز مناسب باشند. گیاهانی که در خاک های فقیر و تغذیه نشده کاشته می شوند، اکثرا کوچکتر تر از گیاهانی هستند که در خاک های سالم و قوی کاشته شده اند و رشد کمتری دارند.

چرا مواد مغذی برای انسان مهم است؟

ما وقتی گندم، سیب، سیب زمینی یا گیاهان دیگر را می خوریم، مواد مغذی از خاک غنی شده با کود به بدن ما منتقل می‌شود. همین اتفاق با مصرف گوشت یا شیر حیواناتی که از مواد مغذی تغذیه شده اند، می‌افتد.

تاثیر کوددهی بر گوشت حیوانات
کودها باعث ایجاد سلامت خاک می شوند: کلسیم موجود در خاک هنگام چرا توسط گاوها جذب شده و هنگام نوشیدن شیر آنها به انسان منتقل می‌شود.

به عنوان مثال، شیر منبع خوبی از کلسیم است، که مصرف آن مانع از ایجاد استخوان های ضعیف و شکننده می‌شود.

اما اگر گاوها در مراتعی با مقدار ناکافی از منابع غذایی تغذیه کنند، شیر به اندازه کافی کلسیم نخواهد داشت.

بنابراین رشد مواد غذایی در خاک همراه با تعادل مناسب مواد مغذی برای جلوگیری از سوء تغذیه مهم است. همچنین از بیماری‌های مرتبط با کمبود مواد مغذی در جوامع سراسر جهان جلوگیری می‌کند.

به عنوان مثال دولت کشور فنلاند از سال ۱۹۸۴ مجبور به افزودن سلنیوم به تمام کودهای معدنی شد. از این طریق، آنها با موفقیت بسیار خوبی توانسته اند با بیماری های قلبی مبارزه کنند.

منبع: Why do plants need fertilizers

این پست برای شما مفید بود؟

با کلیک بر روی ستاره به این مقاله امتیاز دهید! (بالاترین امتیاز ستاره سمت چپ)

میانگین امتیاز ۴.۵ / ۵. مشارکت‌کننده‌ها: ۴

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اگر این مقاله را دوست داشتید و مفید بود ...

این مقاله رو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذار!

از این که این مقاله برایتان مفید نبود متاسفیم!

چگونه این مقاله رو بهبود بدیم؟

به ما بگو چطور بهتر شیم؟

منتظر دیدگاه شما هستیم! ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*