بازدید از باغ انگور داربستی
درخت انگور از خانواده Vitaceae سرده ای از گیاهان گل دار و بالارونده میباشد که دارای ۸۵۰ گونه، ۱۱ سرده در جهان میباشد که ۴۵۰ گونه از این درخت در ایران کاشت میشود. شهر ملایر به عنوان شهر انگور دنیا شناخته میشود و انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان حساب میگردد. […]
درخت انگور از خانواده Vitaceae سرده ای از گیاهان گل دار و بالارونده میباشد که دارای ۸۵۰ گونه، ۱۱ سرده در جهان میباشد که ۴۵۰ گونه از این درخت در ایران کاشت میشود.
شهر ملایر به عنوان شهر انگور دنیا شناخته میشود و انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان حساب میگردد. این گیاه دارای میوه های دانه دار و بدون دانه و میوه هایی با طیف های مختلف رنگی زرد، سیاه و سبز دیده میشود.
دمای مطلوب انگور برای رشد و باردهی در بازه دمایی ۴۰ درجه سانتی گراد و منفی ۱۵ درجه میباشد. این درخت به دلیل ریشه های گسترده و قوی به شرایط تنش محیطی بسیار مقاوم میباشد.
کاشت و تربیت
انگور به دو صورت سنتی و داربستی کاشت و تربیت میگردد.
فاصله کشت باید بین ۱ الی ۱٫۵ متر روی ردیف ها و ۲ الی ۳ متر بین ردیف ها باشد تا ماشین آلات کشاورزی و باربری به راحتی رفت و آمد کند. فاصله بین ستون ها برای ایجاد داربست ۳ متر در نظر گرفته میشود و این ستون ها با سیم هایی به قطر ۳ الی ۳٫۵ میلی متر به هم وصل میشوند تا بتوان شاخه های رونده را روی آنها قرار داد.
پس از کاشت و ایجاد ستون ها برای تربیت، در ابتدا شاخه درختان انگور را به این مفتول ها میبندند. به خاطر خاصیت رونده بودن شاخه ها شروع به بالا رفتن از این مفتول ها میکنند، در فصل هرس شروع به تربیت شاخه ها و ایجاد دیواره از شاخه های انگور میکنند.
هرس
هرس درخت انگور در دو نوبت انجام میگیرد. هرس سیاه یا زمستانه هرسی سنگین میباشد که در زمستان انجام میگیرد و هدف آن حذف شاخه های آلوده، اضافه، درگیر با هم میباشد.
هرس دوم، هرس سبز میباشد که بعد از جوانه زنی و به هدف حذف شاخه های خشک و خلوت کردن درون گیاه انجام میگیرد. هدف از این هرس گردش بهتر هوا در تاج و بین شاخه های درخت و نیز تابش بهتر خورشید به تاج و میوه انگور میباشد که موجب رنگ گیری بهتر میوه میشود. پیشنهاد میکنیم مقاله مرتبط: آموزش نحوه هرس و زمان هرس درختان میوه را بخوانید.
مزایای هرس و تربیت داربستی
کاشت و تربیت انگور درختی دارای مزایای بسیار زیادی نسبت به کاشت سنتی میباشد. در این روش کاشت حجم بیشتری از شاخه ها و برگ ها برای باردهی و سال آوری حفظ میشود. به دلیل گردش هوای خوب در بین شاخ و برگ های درخت به آفات و بیماری های کمتری آلوده میگردد.
از مزایای دیگر میتوان به کاردکرد بسیار راحت و سریع تر ماشین آلات کشاورزی، برداشت راحت محصولات، سم پاشی راحت تر درختان و کاهش شدید سموم کشاورزی میباشد.