گزارش بازدید از باغ یبارک [تهران، شهریار]
در تاریخ 1400/01/22 با تماس مشتری عزیز مبنیبر درخواست بازدید و تنظیم برنامه اصولی تغذیه و سمپاشی تیم کارشناسان آبان در محل باغ ایشان حاضر شدند. باغ مذکور در حاشیه روستای یبارک از توابع ملارد واقع در استان تهران احداث شده بود.
این باغ دارای درختان مثمر قدیمی (غالباً بالای ۲۰ سال) از جمله میوههای زردآلو، گوجه سبز، آلو، گیلاس و گردو بود. باغ فوقالذکر دارای سیستم آبیاری غرقابی و دارای هرس تربیتی جامی شکل بود.
در زمان بازدید از این باغ تقریباً ۸۰ درصد برگها رشد خود را انجام داده بودند و گلبرگها به جز در درختان گیلاس ریزش کرده و میوهچهها تشکیل شده بودند.
اولین موردی که در این باغ به چشم میآمد، مدفون کردن تعدادی از درختان در تلی از خاک بود، این عامل باعث میشد تا در درازمدت، آسیبهای جدی ازجمله انواع بیمارگرهای باکتریایی و قارچی به درختان وارد شود. در اولین مرحله پیشنهاد شد تا این تنهها از خاک خارج و به حالت قبل برگردند.
سیستم آبیاری غرقابی در این باغ به نحوی بود که آب مستقیماً با تنه درختان در تماس میبود بنابراین توصیه شد تا مسیر عبور آب به نحوی طراحی شود که درختان را دور بزنند.
از نظر هرس، از ابتدای احداث باغ درختان به نحوی هرس شده بودند که حجم تاج آنها کم و در عوض ارتفاع درختان بلند بود که این عامل پس از چندین سال (یعنی زمان اکنون) دسترسی به میوههای این درختان را دشوار میکند.
از منظر آفات، باغ مذکور جمعیت بالایی از آفات برگخوار را داشت که پیشنهاد شد تا دراسرعوقت از سم فن والریت برای معدومسازی آنها استفاده شود. همچنین سم ایمیداکلوپراید برای مقابله با حشرات مکنده توصیه گردید.
علاوه بر این لاروهای کرم خراط (پروانه فری) در تنه اصلی و شاخسار برخی درختان عمدتاً با تنشهای تغذیهای، نفوذ کرده بود و سبب ضعف عمومی درختان شده بود که در این خصوص پیشنهاد شد تا با تزریق سم کلرپیریفوس و مهار دالانها با خمیر آنتی تارلو از جمعیت آفات کاسته شود.
درختان از نظر تغذیهای علائم واضحی از کمبود عناصر آهن، روی و منگنز را نشان میدادند که محلولپاشی این عناصر پیشنهاد گردید.
به عنوان یک راهکار تغذیهای همچنین به باغدار محترم پیشنهاد شد تا از فرمول ۷-۴-۷ گرانوله قبل از گرمشدن هوا برای چالکود درختان استفاده گردد.
برخی از درختان این باغ تیز درجات ابتدایی و خفیفی از بیماری شانکر باکتریایی را نشان میدادند که مقرر شد تا با سمپاشی دورهای سموم مسی از آنها جلوگیری شود و برای درمان شانکرهای موجود از روش تراش تنه و پانسمان با بردوفیکس و چسب هرس استفاده شود.
به گفته باغدار هنگام بیلزنی باغ حشراتی مشاهده شده است که با بررسیهای انجامگرفته مشخص شد که باغ آلوده به کرم سفید ریشه نیز هست. برای این موضوع نیز از سم دیازینون و یا سایپرمترین در آبیاری اول این باغ استفاده خواهد شد.
با درود
سم هایی که در گزارش ازش نام بردین ضرری برای سلامتی انسان ندارد؟
سموم اگر مستقیما توسط انسان مصرف شوند قطعا خطرناک هستند اما اگر با رعایت اصول ایمنی استفا ه و داره کارنس آن برای محصول در نظر گرفته شود، اثر سوئی نخواهد داشت