نحوه رشد پتوس نئون

پتوس نئون یکی از گونه‌های پتوس است که علاوه بر زیبایی و رنگ منحصربه‌فردی که دارد دارای شرایط نگهداری آسان است و به همین دلیل محبوبیت زیادی در بین علاقه‌مندان به نگهداری گل و گیاهان آپارتمانی پیدا کرده است.

مقدمه

پتوس نئون (Epipremnum aureum ‘Neon’) به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین و چشم‌نوازترین انواع پتوس است. پتوس نئون گیاه آپارتمانی کم‌توقعی هست که مطمئناً هر گوشه‌ای از خانه شما را جلوه خاصی می‌بخشد. پتوس نئون بومی جزایر گرمسیری Solomon است، واریته­های مختلف پتوس با برگ‌های سبز نئونی، قلبی شکل و عادت رشد بالارونده مشخص می‌شوند. بهترین مشخصه پتوس نئون این است که مراقبت از آن برای مبتدیان یا کسانی که انگشت شست آن‌ها قهوه‌ای (اصطلاحی برای کسانی که در پرورش گل و گیاهان زیاد موفق نیستند) بسیار آسان است.

به‌عنوان واریته ای از پتوس‌های طلایی رایج، تمام قسمت‌های پتوس نئون در صورت بلعیدن برای گربه‌ها، سگ‌ها و انسان‌ها سمی در نظر گرفته می‌شوند و اگر در خانه‌ حیوانات خانگی یا کودکان خردسال دارید، باید در نگهداری از این گیاهان احتیاط کنید.

مشخصات کلی

نام گیاه‌شناسی Epipremnum aureum ‘Neon’

نام عمومی: پتوس نئون

خانواده: Araceae

نوع گیاه: چندساله، بالارونده

اندازه بالغ: ۱۰ فوت طول، ۳ فوت عرض (در فضای داخلی)

قرار گرفتن در معرض آفتاب: آفتاب جزئی

نوع خاک: لومی، مرطوب اما با زهکشی خوب

pH خاک: اسیدی

زمان گلدهی: بهار، تابستان

رنگ گل: سبز، سفید

منطقه بومی: استرالیا

سمیت: برای حیوانات خانگی و انسان سمی است.

مراقبت از پتوس نئون

این پتوس­های روشن به مراقبت و نگهداری کمی احتیاج دارند و مراقبت از آن‌ها آسان است. آن‌ها می‌توانند با طیف وسیعی از شرایط نوری سازگار شوند، درحالی‌که از آبیاری منظم قدردانی می‌کنند، اما اگر هرچند وقت یک‌بار آبیاری آن‌ها را فراموش کنید، پس از آبیاری مجدد به‌راحتی احیا می‌شوند. وقتی پتوس نئون در داخل خانه رشد می‌کند، می‌تواند تا ارتفاع ۱۰ فوت بالا رود، بنابراین اگرچه هرس برای این گیاهان بالارونده گرمسیری ضروری نیست، اما ممکن است بخواهید هرچند وقت یک‌بار آن‌ها را هرس کنید تا اندازه آن‌ها تحت کنترل باشد.

نور

پتوس­های نئون به‌طور طبیعی به‌عنوان گیاهان جنگلی در زیر درختان رشد می‌کنند و می‌توانند با طیف گسترده‌ای از شرایط نور جزئی سازگار شوند. همان‌طور که گفته شد، نور غیرمستقیم روشن برای زنده نگه‌داشتن برگ‌ها و جلوگیری از رشد علفی و بلند شدن بیش‌ازحد میانگره­های ساقه بهترین نور است.

خاک

به‌طورکلی، پتوس­های نئون در مورد خاک( تا زمانی که خاک لومی، مرطوب و همچنین دارای زهکشی مناسب باشد)، حساس نیستند. خاک استاندارد گیاهان آپارتمانی برای این گیاهان با نگهداری کم مناسب است. اگر بخواهید خاک بهتری برای آن‌ها فراهم کنید می‌توانید با ترکیب یک قسمت خاک گیاهان آپارتمانی، یک قسمت پرلیت و یک قسمت پوست ارکیده، مخلوط کمی سبک‌تر ایجاد کنید تا یک ترکیب خاک خیلی خوب و ارگانیک ایجاد کنید که پتوس شما آن را دوست خواهد داشت.

آبیاری

بین دو آبیاری پتوس نئون اجازه دهید ۲ تا ۳ اینچ بالای خاک خشک شود و سپس کاملاً آبیاری کنید. پتوس­های نئون اگر ریشه‌هایشان در آب بماند مستعد پوسیدگی ریشه هستند، بنابراین همیشه مطمئن شوید که گیاه شما در گلدانی با زهکشی مناسب قرار دارد تا از غرق نشدن ریشه‌ها اطمینان حاصل کنید.

دما و رطوبت

پتوس­های نئون در محیط بومی خود، در دماهای گرم و مرطوب رشد می‌کنند که آن‌ها را برای رشد در داخل خانه به‌عنوان یک گیاه آپارتمانی مناسب می‌کند. تا زمانی که دما بین ۵۵ تا ۹۰ درجه فارنهایت (۱۵ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد) باشد، پتوس نئونی شما شاداب خواهد بود. میانگین رطوبت خانگی نیز برای این پتوس­ها کافی است، اگرچه تأمین رطوبت اضافی (با یک مرطوب‌کننده یا سینی سنگریزه) باعث رشد شدیدتر و بهتر آن می‌شود.

کود دهی

وقتی صحبت از پتوس می‌شود، به‌خصوص اگر خاک غنی از مواد آلی باشد کود دهی آن ضروری نیست، اما کود دهی منظم در طول دوره رشد فعال می‌تواند به تشویق رشد قوی و سالم گیاه کمک کند. در صورت تمایل می‌توانید یک‌بار در ماه از اوایل بهار تا اواخر تابستان از کود مایع متعادل استفاده کنید.

تکثیر پتوس نئون

همانند سایر انواع پتوس، پتوس­های نئون به‌راحتی توسط قلمه‌های ساقه تکثیر می‌شوند. این یک راه عالی برای استفاده مجدد از قلمه‌هایی است که در طول هرس برمی‌دارید و می‌تواند به شما کمک کند تا با کاشت قلمه‌ها در گلدان اصلی، گیاهی پر تر ایجاد کنید. یا می‌توانید از قلمه‌ها برای ایجاد گیاهان جدید برای اشتراک‌گذاری و هدیه دادن به دوستانتان استفاده کنید. برای تکثیر پتوس نئونی خود با قلمه‌های ساقه این مراحل را دنبال کنید:

قلمه‌های ساقه که حداقل ۴-۵ گره دارد را از یک گیاه مستقر بردارید.

۲ تا ۳ برگ پایین را از هر قلمه حذف کنید و حداقل ۲ برگ را در بالای هر قلمه باقی بگذارید.

یک لیوان یا شیشه کوچک را با آب پر کنید و قلمه‌ها را در آب قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که درحالی‌که برگ‌ها بالای آب باقی می‌مانند گره‌های پایینی قلمه‌ها زیر آب فرورفته‌اند.

قلمه‌ها را در محلی قرار دهید که نور غیرمستقیم متوسط تا روشن دریافت ‌کنند و هفته‌ای یک‌بار آب آن را عوض کنید تا از تازه بودن آن اطمینان حاصل کنید.

ریشه‌ها باید ظرف یک هفته یا بیشتر شروع به شکل‌گیری کنند. هنگامی‌که ریشه‌ها حداقل یک اینچ طول دارند، قلمه‌ها را می‌توان به خاک یا گلدان جدید منتقل کرد. قلمه‌ها را از آب خارج کرده و با احتیاط در مخلوط خاکی که از قبل مرطوب شده و زهکشی خوبی دارد قرار دهید.

گلدان حاوی قلمه‌های تازه را در همان مکان قرار دهید و خاک را برای ۱ تا ۲ هفته اول پس از کاشت مجدد به‌طور مداوم مرطوب نگه دارید تا به ریشه‌ها کمک کند تا با خاک سازگار شوند.

پس از گذشت حدود ۲ هفته، برنامه منظم آبیاری برای قلمه‌ها از سر گرفته می‌شود و می‌توان از آن‌ها به‌عنوان پتوس­های مستقر مراقبت کرد.

آفات رایج پتوس نئون

پتوس­ها به ویژه پتوس نئون مستعد ابتلا به آفات یا بیماری خاصی نیستند، بااین‌حال باید مراقب برخی از آفات رایج گیاهان آپارتمانی که در صورت آلوده شدن گیاه شما می‌توانند مشکل‌ساز شوند باشید. مراقب آفات مکنده شیره گیاهی مانند شپشک­های آرد آلود، سپرداران و کنه‌های عنکبوتی و همچنین پشه‌های قارچی باشید که در بین بیشتر گیاهان آپارتمانی رایج هستند.

مشکلات رایج در پتوس نئون

پتوس­های نئون گیاهان آپارتمانی کم‌توقع و بی‌دردسری هستند که عموماً بدون مشکل هستند. بااین‌حال، شرایط آبیاری و نور نامناسب می‌تواند منجر به ایجاد چند مشکل رایج شود.

ریزش برگ‌ها

این نشانه تشنه بودن گیاه شما و نیاز به آبیاری خوب است! پتوس نئونی خود را آبیاری کنید و پس از آبیاری برگ‌ها باید به سمت بالا بروند.

قهوه‌ای شدن نوک برگ

شرایط کم‌آبی یا خشکی بیش‌ازحد می‌تواند باعث ایجاد نوک قهوه‌ای روی برگ‌های پتوس نئون شما شود. سعی کنید تعداد دفعات آبیاری گیاه خود را افزایش دهید و از قرار دادن پتوس نئون خود در نزدیکی دریچه‌ها یا پنجره‌های باز خودداری کنید.

رشد علفی و زیاد شدن فاصله میان گره‌ها

اگر پتوس نئونی شما با ساقه‌های علفی بلند که برگ‌های بسیار کمی دارند شروع به ضعیف شدن کرده است، این نشانه این است که گیاه شما به نور بیشتری نیاز دارد. سعی کنید پتوس نئون خود را به مکان روشن‌تری منتقل کنید.

سؤالات متداول

چرا پتوس نئون من دارای تکه‌هایی با رنگ سبز تیره است؟

نگران نباشید، تکه‌های کوچک رنگ سبز تیره برای پتوس نئون طبیعی است و معمولاً فقط ناشی از جهش ژنی است. بااین‌حال، اگر لکه‌های بزرگی روی برگ‌ها مشاهده کردید که تیره می‌شوند، یا برگ‌های جدیدی که تیره‌تر هستند و کم‌تر رشد می‌کنند، می‌تواند نشانه‌ای از کمبود شدید نور باشد و پتوس شما برای حفظ رنگ روشن خود به نور بیشتری نیاز دارد.

آیا برای تکیه‌گاه و قیم پتوس نئون خود باید از خزه یا نرده استفاده کنم؟

این کاملاً به شما و اینکه چگونه می‌خواهید پتوس نئونی خود را به نمایش بگذارید بستگی دارد. می‌توانید از تکیه‌گاهی مانند چوب‌ یا میله خزه استفاده کنید یا می‌توانید پتوس خود را به‌عنوان یک گیاه آویزان پرورش دهید. همان‌طور که گفته شد، تشویق پتوس خود به بالا رفتن با استفاده از یک تکیه‌گاه، ساقه‌های بالارونده ضخیم‌تر و برگ‌های بزرگ‌تر را ایجاد می‌کند که برای برخی از پرورش‌دهندگان جذاب است.

آیا پتوس نئون در آب رشد می‌کند؟

باکمال تعجب، بله! همه انواع پتوس به‌خوبی در آب رشد می‌کنند، اگرچه باید اطمینان حاصل کنید که گیاه را به‌طور مرتب کود دهی می‌کنید تا مواد مغذی کافی برای رشد آن را فراهم کنید. همچنین بهتر است به جای تلاش برای انتقال گیاهی از خاک به آب که ممکن است منجر به پوسیدگی ریشه شود، رشد پتوس نئون خود را در آب از طریق تکثیر شروع کنید.

جمع‌بندی

پتوس­های نئون به مراقبت و نگهداری کمی احتیاج دارند و مراقبت از آن‌ها آسان است. آن‌ها می‌توانند با طیف وسیعی از شرایط نوری سازگار شوند، درحالی‌که از آبیاری منظم قدردانی می‌کنند، اما اگر هرچند وقت یک‌بار آبیاری آن‌ها را فراموش کنید، پس از آبیاری مجدد به‌راحتی احیا می‌شوند. پتوس­های نئون در دماهای گرم و مرطوب رشد می‌کنند که آن‌ها را برای رشد در داخل خانه به‌عنوان یک گیاه آپارتمانی مناسب می‌کند. تا زمانی که دما بین ۱۵ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد باشد، پتوس نئونی شما شاداب خواهد بود. میانگین رطوبت خانگی نیز برای این پتوس­ها کافی است. نور غیرمستقیم روشن برای زنده نگه‌داشتن برگ‌ها و جلوگیری از رشد علفی و بلند شدن بیش‌ازحد میانگره­های ساقه بهترین نور جهت نگهداری پتوس­ نئون است.

این پست برای شما مفید بود؟

با کلیک بر روی ستاره به این مقاله امتیاز دهید! (بالاترین امتیاز ستاره سمت چپ)

میانگین امتیاز ۴ / ۵. مشارکت‌کننده‌ها: ۴۶

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اگر این مقاله را دوست داشتید و مفید بود ...

این مقاله رو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذار!

از این که این مقاله برایتان مفید نبود متاسفیم!

چگونه این مقاله رو بهبود بدیم؟

به ما بگو چطور بهتر شیم؟

منتظر دیدگاه شما هستیم! ارسال دیدگاه
۲ دیدگاه پرسش و پاسخ خود را درباره این مطلب ارسال کنید!
  1. سیدرضاحسینی
    ۱۴۰۲/۱۱/۱۱

    بسیار آموزنده بود

  2. محمد طباطبایی
    ۱۴۰۱/۱۱/۱۶

    سلام بسیار آموزنده و مفید و در عین حال جامع بود

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*