علت ریزش گل و میوه چه و میوه در درختان
مقدمه با شروع فصل بهار و شکوفه دهی یکی از دغدغههای اصلی باغداران و کشاورزان، ریزش گل و میوههای کوچک درختان میوه است. عوامل زیادی باعث ریزش گل و میوه چه در درختان میشود که این ریزش میتواند طبیعی باشد (که جای نگرانی نیست) و یا در اثر عواملی مانند آفات و بیماریها، تغذیهی نامناسب، […]
فهرست محتوا این مقاله
مقدمه
با شروع فصل بهار و شکوفه دهی یکی از دغدغههای اصلی باغداران و کشاورزان، ریزش گل و میوههای کوچک درختان میوه است. عوامل زیادی باعث ریزش گل و میوه چه در درختان میشود که این ریزش میتواند طبیعی باشد (که جای نگرانی نیست) و یا در اثر عواملی مانند آفات و بیماریها، تغذیهی نامناسب، شرایط نامساعد محیطی و… باشند که با تشخیص بهموقع و دقیق علل و عوامل ریزش گل و میوه در درختان میوه میتوان از ریزشهای غیرطبیعی و کاهش عملکرد و کیفیت محصول جلوگیری کرد. در این مقاله به برخی از عوامل اصلی ریزش میپردازیم.
عوامل ریزش گل و میوهچه در درختان
علل طبیعی ریزش گل و میوهچه
همیشه تعداد شکوفههای تشکیلشده روی درختان میوه بهمراتب زیادتر از تعداد میوههای رسیده و بالغ در پایان فصل رشد میباشد. طبق تحقیقات انجامشده درصدی از شکوفههای درختان دانهدار مانند سیب و شکوفههای درختان هستهدار مانند گیلاس و هلو و شکوفهها در مرکبات به میوه تبدیل میشوند و درصدی هم ریزش میکنند.
درختان جهت حفظ تعادل بین جذب و مصرف مواد غذایی (sink & source) و عدم توانایی در برآورده کردن نیاز غذایی این تعداد گل، اقدام به ریزش گلهای اضافی میکنند (ریزش طبیعی یا تنک کردن در اثر رقابت شدید بین گلها یا تنظیم مقدار بار درخت متناسب باقدرت آن).
این ریزش میتواند به نفع درخت و باغدار باشد، زیرا درصورتیکه تعداد میوههای روی درخت بیشتر از توان درخت جهت تأمین مواد غذایی این میوهها باشد، میوههای تشکیلشده در آخر فصل کوچک و بیکیفیت خواهند شد و همچنین باعث ضعیف شدن و درنتیجه کاهش مقاومت درخت میوه در برابر شرایط نامساعد و آفات و بیماریها خواهد شد. پس اگر این مورد تنها دلیل ریزش شکوفهها باشد جای هیچگونه نگرانی برای باغدار نیست.
گرده افشانی در درختان
نکته: اکثر درختان میوه در ایران، جهت تولید میوه به گردهافشانی نیاز دارند (بهجز خرمالو و ارقام بدون هستهی انجیر، گلابی و مرکبات).
گردهافشانی در درختان مختلف بهوسیلهی عوامل متفاوتی انجام میشود مثلاً در گردو و پسته و فندق توسط باد، در انواع درختان دانهدار و هستهدار توسط حشرات گردهافشان مانند زنبورعسل و در خرما و انجیرهای هستهدار توسط انسان انجام میگیرد.
ریزش گلها بلافاصله بعد از گلدهی به علت عدم گردهافشانی مناسب
در بعضی از مواقع بهجز ریزش طبیعی گل شاهد ریزش گلها براثر عدم تلقیح و گردهافشانی هستیم (که جنین یا تشکیل نمیشود و یا ناقص تشکیل میشود). کشاورزان جهت جلوگیری از این ریزش در درختان دانهدار و هستهدار باید اقدام به فراهم کردن تعداد کافی حشرات گردهافشان در باغ کنند (افزایش تعداد کندوهای زنبورعسل که معمولاً تعداد کندو در هر هکتار بر اساس سن درختان و میزان شکوفه دهی آنها ۱ تا ۵ عدد است).
جلوگیری از ریزش شکوفه
کشت درختان گرده دهنده در بین ردیفهای کشت نیز یکی از راهکارها جهت جلوگیری از ریزش شکوفه در اثر عدم گردهافشانی مناسب میباشد مثلاً در باغ سیب به ازای هر ۸ درخت اصلی یک درخت گرده زا، یا در گیلاس به دلیل اینکه هم خود ناسازگاری و هم دگر ناسازگاری دارد بین هر ردیف، یک ردیف گرده دهنده که هم بتواند گردهی مناسب در اختیار گلها قرار دهد و هم میوهی خوبی تولید کند، کشت کنند و ریزش شکوفهها را کاهش دهند.
ریزش در اثر کمبود مواد غذایی
تغذیهی نامناسب درختان میوه و عدم تعادل در مصرف کودها (هم شیمیایی و هم حیوانی) باعث کاهش جذب بعضی از عناصر و ریزش شکوفهها و میوهچهها و میوه میشود. با مشاهدهی علائمی که برگ درختان نشان میدهند، تجزیهی برگها و یا تجزیهی خاک، میتوان کمبودها را شناسایی و درختان میوه را بهطور مناسب تغذیه کرد.
تاثیر کود فروت ست در کاهش ریزش گل و میوهها
معمولاً محلولپاشی درختان با عناصر ماکرو و میکرو در اواخر زمستان انجام میشود که هم باعث افزایش مقاومت به سرما و آفات و بیماریها میگردد و هم باعث کاهش ریزش گلها و میوهها میشود. همچنین تأمین یک سری از عناصر در زمان تلقیح خیلی مؤثر هستند و وجود آنها تشکیل میوه را تضمین میکند، این عناصر عبارتاند از نیتروژن، روی و بور که به آنها عناصر Fruit set میگویند و باید در زمان مناسب در اختیار گیاه قرار گیرد زیرا نقش مؤثری در عمل گردهافشانی و تشکیل میوه دارند. حتما قبل از خرید مشخصات کود فروت ست را بررسی کنید.
اکثر عناصری که گیاه در شروع فصل رشد مصرف میکند از اندوختهی داخلی گیاه در سال قبل است نه از خاک، حتی اگر خاک حاوی این کودها باشد در اوایل فصل رشد به خاطر سردی هوا هنوز فعالیت ریشه بهخوبی شروع نشده و قادر نیست عناصر را بهخوبی از خاک جذب کند و اگر سال قبل درخت را بهخوبی تغذیه نکرده باشیم عمل گردهافشانی و تلقیح با مشکل مواجه میشود؛ بنابراین یکی از بهترین زمانهایی که میتوان محلول فروت ست را در اختیار درخت قرارداد پس از برداشت میوه و زمانی که برگ درختان هنوز سبز است محلولپاشی با محلول آمادهی فروت ست به نسبت ۳-۵ در هزار انجام شود یا سه کود سولفات روی، اسید بوریک و اوره را بهصورت جداگانه و با غلظت ۳-۵ در هزار به درختان محلول پاشی کنیم که این عناصر در درخت ذخیره میشوند.
نوبت دوم استفاده از این محلولپاشی با همین غلظت در زمان تورم جوانههاست که در این زمان باعث بهبود تلقیح میشود. نیتروژن باعث افزایش طول عمر مادگی میشود و درنتیجه فرصت بیشتری برای گردهافشانی فراهم میکند. عنصر بور سرعت تشکیل لولهی گرده را بیشتر میکند و درنتیجه گردهها زودتر به مادگی میرسند و عنصر روی بهعنوان پیش مادهی اکسین عمل میکند که اکسین نقش مؤثری در عمل تلقیح دارد. پیشنهاد میکنیم اهمیت نقش بور را حتما مطالعه کنید.
شرایط آب و هوایی نامساعد
عوامل نامساعد محیطی مانند گرما و خشکی بیشازحد، سرمای دیررس بهاره، بارش ناگهانی برف و باران و تگرگ، وزش شدید باد باعث ریزش گل و میوهچه میگردد؛ که این مورد از کنترل کشاورزان خارج است اما جهت به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از این شرایط توصیه میشود باغداران همیشه پیشبینیهای هواشناسی را پیگیری کرده و در صورت پیشبینی سرمای دیررس بهاره، اقدام به ایجاد راهکارهایی جهت کاهش خسارت به درختان میوه کنند (مانند آتش زدن کاه و کلش و تشکیل دود در باغ در شبهای سرد) و یا در مناطقی که خطر سرمای دیررس بهاره همیشه وجود دارد میتوان از ارقام دیر گل جهت کاشت و یا از هورمونهایی مانند اتفون که باعث تأخیر در زمان گلدهی میشوند استفاده کرد. حتما مقاله نقش اسید آمینه در گیاه در برابر استرس و تنش را بخوانید.
جلوگیری از سرمازدگی
جهت جلوگیری از سرمازدگی و ریزش گل و میوهچه پیشنهاد میشود درختان قبل از گلدهی بهخوبی آبیاری شوند که به آبیاری در دوران گلدهی نیاز نباشد. همچنین از شخم زدن باغ در زمانهای نزدیک به گلدهی و تشکیل میوهچه خودداری کرد، زیرا شخم زدن در این زمان باعث افزایش خطر سرمازدگی میشود. در مکانهایی که وزش شدید باد یکی از عوامل ریزش گل و میوهچه هست میتوان در اطراف باغ از درختان بادشکن استفاده کرد.
شرایط نامساعد محیطی در زمان گلدهی و تشکیل میوهچه
همچنین شرایط نامساعد محیطی مانند رطوبت خیلی بالا یا خشکی بیشازحد باعث کاهش فعالیت گردهافشانها و درنتیجه عدم گردهافشانی مناسب و ریزش گلها میشود. به کاربردن سموم دفع آفات و بیماریها مخصوصاً سموم حشرهکش در زمان فعالیت گردهافشانها باعث از بین بردن آنها و درنتیجه عدم گردهافشانی و ریزش گلها میشود.
عدم رطوبت
عدم رطوبت کافی در زمان تشکیل گل و میوه مخصوصاً زمانی که آبوهوا گرم و خشک است و وزش باد باعث کاهش و تخلیهی رطوبت خاک میشود. کمبود آب درختان را دچار تنش کرده و باعث ریزش گلها و میوههای در حال تشکیل میشود. جهت جلوگیری از ریزش میوه باید رطوبت کافی در اختیار درختان قرار داده شود و آبیاری بهطور منظم انجام گیرد، همچنین میتوان با استفاده از مالچ کشی در باغ از هدر رفتن رطوبت جلوگیری کرد.
آسیب دیدن و خسارت ریشه
هنگامیکه ریشهی درختان توسط ماشینآلات و ادوات کشاورزی خسارت ببیند و یا توسط بیماریهای قارچی مانند فوزاریوم دچار پوسیدگی شود در جذب آب و مواد غذایی اختلال ایجادشده که این مورد یکی از دلایل ریزش گلها و میوهها میباشد زیرا باعث اختلال در جذب آب و مواد غذایی میشود. جهت رفع این مشکل باید تا حد امکان از خسارت به ریشهی درختان جلوگیری کرد و در صورت مشاهدهی بیماریهای قارچی ریشه بهموقع و قبل از گلدهی با استفاده از قارچکشهایی با آن مبارزه کرد.
نبود زهکش مناسب و آب ایستادگی پای درختان که تنفس ریشه را مختل میکند و سبب ریزش گل و میوه میشود که در شمال کشور بیشتر دیده میشود. جهت جلوگیری از این مشکل باید نسبت به اصلاح ساختمان خاک اقدام کرد (در خاکهای سنگین و رسی با استفاده از خاکهای شنی و ماسهای خاک را سبک میکنند)
آفات و بیماری
آفات و بیماریهای درختان باعث ریزش گل و میوهها میشود که با تشخیص درست و بهموقع آفات و بیماریها و مبارزه با آنها میتوان از ریزش گل و میوه در اثر این عامل جلوگیری کرد؛ آفاتی مانند زنبور مغز خوار بادام، کرم سیب، سرشاخه خوار هلو، شپشک استرالیایی و بیماریهایی مانند شانکر باکتریایی، پوسیدگی قهوهای ریشه خسارت زیادی به میوه وارد کرده و باعث ریزش میوه میشوند.
سمپاشی نادرست
استفاده از علفکشها در زمان نامناسب مانند سم پاشی در زمان گلدهی و وزش باد، در باغات باعث باد بردگی و تماس علفکشها با شکوفهها و برگهای درختان شده که ریزش شکوفهها و میوهچهها را به دنبال دارد؛ بنابراین کاربرد علفکشها در این زمانهای حساس بههیچعنوان توصیه نمیشود.
هرس نکردن یا هرسهای غیراصولی درختان
عدم تعادل بین شاخ ساره و ریشه یکی از دلایل ریزش گل و میوه است. یک هرس خوب که باعث تعادل بین شاخ ساره و ریشهی گیاه شود، مواد غذایی را به میزان لازم در اختیار شاخهها و گلها و میوهها قرار میدهد و همچنین باعث دریافت بهتر نور میشود و از ریزش گل و میوه جلوگیری میکند و کیفیت میوهها مانند رنگ گیری و طعم میوه را بهبود میبخشد. آموزش نحوه و زمان هرس را حتما بخوانید.
عوامل ژنتیکی مانند ارقام حساس به ریزش
یک رقم نسبت به سایر ارقام ذاتاً حساسیت بیشتری به ریزش دارد مانند ریزش گل در درختان سیب قرمز لبنانی در مقایسه با درختان سیب زرد لبنانی. باید قبل از کاشت ارقام مناسبی را انتخاب کرد که مقاوم به ریزش باشند.
جمع بندی
تمام درختان میوه بهطور طبیعی اقدام به ریزش گل و میوهچه میکنند؛ اما در مواردی که این ریزشها ادامهدار، غیرطبیعی و بیشازاندازه باشد باید دلیل اصلی ریزش را شناسایی کرد و از این ریزشها جلوگیری کرد.
عدم گردهافشانی و تلقیح، شرایط محیطی نامناسب، آبیاری کم یا زیاد از حد، تغذیهی نامناسب ازجمله دلایل ریزش گل و میوهچه هستند.
بهعنوانمثال اسید بوریک یکی از عناصر مهمی است که کمبود آن در درختان منجر به ریزش گل، میوهچه و میوه میشود؛ بنابراین در بهار زمانی که میوهها اندازهی فندق هستند بافاصله زمانی ۳ هفته یکبار اسید بوریک را به غلظت ۲-۳ در هزار محلولپاشی کنید. یک نوبت هم پس از برداشت میوه و یک نوبت هم در زمان تورم جوانهها؛ که این محلولپاشی علاوه بر کاهش ریزش موجب افزایش شیرینی میوه و همچنین استحکام ساختار میوه و بالا رفتن انبارداری و ماندگاری میوه میشود.
عالی وآموزنده خانم مهندس???
درود برشما سپاس از اطلاعاتتان سوال از خمت تان داشتم ماچنتا درخت به داریم متاسفانه بعد از گل که شما فرمودین میوه چه تمام خشگ میشود و میریزه علت چیه با عرض پوزش
درود برشما سپاس از اطلاعاتتان
ممنون از نگاه شما
سلام من در جنوب سیستان و بلوچستان یک باغچه دارم که درخت انجیر دارم گل زیاد می دهد منتها بیشترین گلش می ریزد شاید ده تا بیست تا میوه می شوند ویک درخت جمبو دارم حدوداً ۱۵سال میشه ولی تا حالا گل نداده ویک لیمو عمانی دارم که گل دهی خوبه منتها ریزش گل ومیوه چه دارد ودرخت لیمو شیرازی دارم که اونهم گل ومیوچه اش می ریزد راهکارش چیست ممنون از سایت خوبتان
در مورد انجیر ها احتمالا مشکل گرده افشانی وجود دارد و بایستی از زنبورهای بلاستوفاگا استفاده کنید. در خصوص مابقی درختان توجه کنید که آبیاری مناسب و به هنگام داشته باشید و از محلولپاشی کلسیم و بر بعد از تشکیل میوه و فروت ست قبل از تولید گل استفاده کنید.
سلام احترامات صحت شما خوب است
آرزو دارم که خرسند باشین.
سوالی داشتم درختآنی مثمر که گل میکنن
چند روز یا چند هفته بعد میرزند و میوه نمی گیرند و میوه هم بگیرند خیلی کم هستش.
چه علت داره.
مهمترین علت آن عدم رسیدگی شما از نظر تغذیه گیاهی است. به خصوص عناصر فسفر، آهن، کلسیم و بر در نگه داشتن اول فصل میوه ها بسیار مهم هستند. البته آبیاری نا بجا و شرایط محیطی بد هم ممکن است باعث این موضوع باشند.
ماچنتا درخت به داریم متاسفانه بعد از گل که شما فرمودین میوه چه تمام خشگ میشود و میریزه علت چیه با عرض پوزش
دلایل داخل مقاله را تک به تک بررسی بفرمایید و یا در صورت تمایل آنالیز خاک خود را برای بررسی ارسال کنید
سلام احترامات صحت شما خوب است
آرزو دارم که خرسند باشین.
سوالی داشتم درختآنی مثمر که گل میکنن
چند روز یا چند هفته بعد میرزند و میوه نمی گیرند و میوه هم بگیرند خیلی کم هستش.
چه علت داره.
با سلام وخسته نباشید ، یک درخت زرد آلو ۲۰ ساله دارم که توی دو سه سال دیگه میوه نمیگیره ، اتفاقی موقع بهار یکی از شکوفه ها رو باز کردم دیدم مادگی شکوفه ها اصلا رشد نمیکنه که بارور بشه برای اسن مشکل چیکار کنم؟
عدم رشد مادگی به دلیل کهنسالی درختان و یا کمبود دو عنصر روی و بر است
سلام خسته نباشید
ما یه درخت خرمالو بزرگ داریم هرسال کلی شکوفه میده ولی ۹۹ درصدش میریزه و در نهایت تو پاییز چهار پنج تا خرمالو خوب میده
چکار باید بکنیم که باردهیش بیشتر بشه و این همه شکوفه نیوفته از درخت(تو فروردین این اتفاق میوفته معمولا)
بسیار سودمند
سلام
خوشحالیم که برایتان مفید بود.
با سلام وتشکر از مطالب ارزنده شما .من راجع به چاقاله ریزی درخت به سوال دارم .درختان پنج ساله هستند ودوسال است که ریزش میوه چه دارند .از کود حیوانی استفاده کرده ام . درحدنخود که میشن کلاً میریزن ،الانم پرازگل وشکوفه اند چیکار کنم نریزن .ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
کود دامی، کودی نیست که برای تغذیه درخت استفاده شود و برای خاک مناسب است و آن را سبک میکند و فعالیت میکروبی خاک زیاد میشود اما مواد غذایی مناسبی ندارد.
ریزش میوه دلایل زیادی دارد مثل آفات و بیماریها و کمبود مواد غذایی و کودی.
اگر مطمئن هستید که آفات یا بیماری ندارد برای رفع کمبودها باید در اوایل فصل قبل از جوانهزنی از کودهای روی و بور یا فروت ست استفاده میکردید. بعد از تشکیل میوه از کودهای حاوی کلسیم و بور و آمینواسید باید استفاده میشد. زمان فندقی شدن هم از کودهای آمینواسید و فسفر و پتاس و گوگرد به همراه عناصر ریز مغذی (آهن، روی، منگنز، مولیبدن، بور) هم بایستی به درخت داده شود.
اگر باغتون ارزشمند هست یک برنامه غذایی مدون که توسط کارشناس نوشته شده است تهیه کنید و طبق آن پیش بروید.
سلام من در جنوب سیستان و بلوچستان یک باغچه دارم که درخت انجیر دارم گل زیاد می دهد منتها بیشترین گلش می ریزد شاید ده تا بیست تا میوه می شوند ویک درخت جمبو دارم حدوداً ۱۵سال میشه ولی تا حالا گل نداده ویک لیمو عمانی دارم که گل دهی خوبه منتها ریزش گل ومیوه چه دارد ودرخت لیمو شیرازی دارم که اونهم گل ومیوچه اش می ریزد راهکارش چیست ممنون از سایت خوبتان
سلام وخسته نباشید تشکر میکنم از مطالب مفیدتون ما یه باغ گیلاس تقریبا ۱۱ داریم که اصلا هم هرس نکردیم درختان باع کاملا بزرگ و قوی هستند ودر بهار هم گلدهی فراوان دارند ولی متاسفانه بعد از ریختن شکوفه ها میوه های درخت به رنگ زرد در میاد ومیریزه ماالان ۲ ساله هر درخت شاید دو سه کیلو گیلاس بده علتش چی میتونه باشه سم بهاری هم زدیم ۴ سال پیش هم یک در میان پیوند زمستانی هم زدیم خوشحال میشم علتشو توضیح بدید
سلام
درخت قوی به این معنی نیست که شاخ و برگ بزرگ و زیادی دارد و هرس نکردهاید، بلکه باید از داخل قوی و تامین باشد. اگر گلها و میوهچهها بعد از تشکیل میریزد نشاندهنده کمبود عناصری مثل روی، بور، کلسیم و پتاسیم است که باید برای درخت تامین کنید. بعد از ریزش گلبرگها میتوانید از مخلوط کلسیم، بور و آمینواسید استفاده کنید و قبل از تورم جوانهها در زمستان هم از کود روی و بور استفاده میکردید. الان هم زمان مناسبی برای مصرف کود ۱۲.۱۲.۳۶ است.
برای درختها کود اهن بگیر در دو مسیر اب چا کن یکی قبل رسیدن اب به درخت یکی هم بعد درخت چالش کن برای هر درخت یه قاشق پر بریز نصف یک طرف نصف طرف دیگه اونا کمبود اهن دارن اگه براده اهن هم گیر بیاری بریزی زیر درختها از کود اهن هم بهتره
سلام عذر می خوام از گرفتن وقت شما و تشکر از پاسخگویی شما
در نظر آباد کرج هستم درخت زرد آلو علی رغم بار دهی زیاد پارسال و شکوفه دهی امسال اما هیچ میوه ای امسال نداره البته یک بار روی شکوفه ها برف نشست آیا علت همون نشستن برفه در ضمن آفتی نداره
درخت گردو اون چیزهایی که مثل توت از سر شاخه هاش مریزه و فوق العاده بارش کمه درخت سالمیه و فک کنم ۱۵ سالشه
درخت آلو خرمایی آفت سپر دار داره و کلی میوه داده وآفتها رو تا جایی که می شد برداشتم و با آب الکل و مایع ظرقشویی یه بار و ۱۰ روز بعد با دیازینون تنه درختها رو سم پاشی کردم
لطفا بگید برای سال بعد چه کار کنم دچار این مشکلها نشن
سلام
احتمالا سرمازدگی باعث شده زردآلوها میوه نداده.
آفات و بیماریها گاهی با چشم دیده نمیشوند و کارشناس گیاهپزشکی میتواند تشخیص دهد که آیا درخت بیمار هست یا نه. ممکن است درخت کاملا سرحال باشد و حتی میوه زیادی هم داشته باشد ولی درواقع بیمار باشد بنابراین بهتر است که اگر مشکوک هستید به آفات و بیماریهای باغتون از کارشناس گیاهپزشک بخواهید حضوری باغ را بررسی کند و خیالتان از این بابت راحت شود.
برای سالهای بعدی از لحاظ تغذیه برنامه کودی برای درختان مثمر داریم که بسته به اینکه باغ چقدر اقتصادی است مقداری از آن را اجرا میکنیم و برای آفات باید سمپاشی زمستانه در اسفندماه انجام میدادید که بسیاری از این سپردارها ازبین میرفت. سم دیازینونی که برای سپردارها و شپشکها استفاده کردید مناسب اون دسته از آفات نیست و یک حشرهکش عمومی است و باید از سمومی مثل کلرپیریفوس یا سموم سیستمیک مثل آبامکتین استفاده میکردید به هرحال سمپاشی زمستانه خیلی شما را کمک میکند تا از آفات در طول فصل راحت شوید.
باسلام و تشکر از مطالب مفیدتون یه سوال دارم حدود ۶ ساله که ما درخت به در باغمون در شهر رشت کاشتیم هر سال پر از شکوفه میشه ولی حتی یه میوه هم تا حالا نداده چکار باید بکنیم ممنون
سلام
باید ببینیم که ابتدا گلها میریزد یا امکان دارد میوهها بریزد. اگر گلها میریزد احتمالا بارور نمیشوند و باید از کود روی و بور قبل از جوانهزنی گلها استفاده شود و بررسی کنید گردهافشانی توسط حشرات مختلف یا … انجام شود یا کندو بگذارید.
سلام
بنده حدود ۴۰ عدد درخت میوه عمدتا گوجه سبز و زرد الو و هلو و دوتا گلابی و چنتا انار دادم که توی زمستان هیچ سمی به درختا نزدم الان که توی فروردین ماه هستیم چه سمی باید بزنم
ورامین هستم ابیاری هم قطره ای هست
سلام
بعد از ریزش گلبرگها سم فن والریت یا دورسبان را به همراه کنفیدور مخلوط کنید و سمپاشی کنید و فقط توجه کنید که شکوفه روی درخت نباشد. اگر میخواهید از طریق ریشه استفاده کنید باید بررسی شود که آفت مثل کرم سفید ریشه وجود دارد یا خیر
سلام خسته نباشید
ما سمت نیشابور باغ داریم ۵ سالی هست محصول خیلی کم میده. مثلا از ۸۰ درخت ۴ تا درخت محصول نسبتا خوبی داشتن ،بقیه درختا هر کدوم ۱۰ کیلو کمتر بیشتر میوه داشتن .درخت های ما البته قدشون بلند چتری نشدن ،قدیم آلبالو تو باغ داشتیم ولی چندسالی هست بریدیم میشه علت میوه ندادن نبود آلبالو باشه؟ البته اون ۴ تا درختی که میوه داشتن یه گیلاس کرجی بینشون هست.و یه سوال دیگه این که فروت ست گرفتیم کی بزنیم الان موقعشه یا موقعی که شکوفه به گیلاس تبدیل شده؟؟
سلام و وقت بخیر
زمان مصرف فروت ست وقتی است که شکوفهها هنوز روی درخت ظاهر نشده است در واقع زمانی که جوانهها متورم شدن میتوانید مصرف کنید.
اگر گیلاس قبلا باردهی داشت و الان ندارد دلیلش این میتواند باشد که آلبالوها را حذف کردید، یعنی درخت نر در باغ شما از بین رفته است و میوه تشکیل نمیشود. اما اگر انواع درختان هستهدار دیگری دارید میتواند به دلیل ضعف باغ باشد و پیشنهاد میکنیم روی تغذیه و کوددهی و هرس اصولی باغ تمرکز بیشتری بکنید و تحت نظر کارشناس عمل کنید به دلیل اینکه زمانی که صرف پرورش و رشد درختان شده بسیار ارزشمند است بنابراین از کارشناس مشورت بگیرید تا طبق برنامه پیش بروید.
سلام و درود
تمام عواملی که اشاره درست اما راه کارتون با محلول پاشی چی هستش؟ مثلا جیبرلین که فرمودین یا عناصری که در افزایش زمان گرده افشانی و یا خود گرده افشانی موثر هستن به جز فروت ست که فرمودین
ایا محلول پاشی با هورمون در زمان تورم جوانه که جذب انجام میشه توصیه میکنین؟ کی و چه مقدار؟
ایا از ترکیبات PGR میشه در زمان تورم جوانه استفاده کرد؟
اگر امکانش هست جواب رو ایمیل کنین ممنون
سلام
استفاده از هورمون هایی مثل جیبرلین را در زمان تورم جوانه توصیه نمیکنیم.
توصیه ما استفاده درست و به موقع از فروت ست هست.
سلام من ی باغچه حدود ۹۰۰متری دارم از نهال فروشی معتبر نهال خریداری کردم ب اسم پایه کوتاه الان سال ۳ هست ک شکوفه میدن ولی تمام شکوفه هاش خشک میشن میریزن نمیدونم باید چیکار کنم ؛ازی طرفی خاکی ک استفاده کردم خاک دستی هست ک از مهرشهر کرج خریداری کردم؛از انواع کود استفاده کردم کود پوسیده گاو؛کود کبوتر؛کود تقویتی کلسیم….ولی جواب نداد میشه راهنمایی کنین باید چیکار کنم؟؟؟
سلام
همانطور که در این مقاله هم ذکر شد ریزش شکوفهها دلایل زیادی دارد مانند: گرده افشانی نامناسب، رطوبت نامناسب (زیاد یا کم)، عدم استفاده از کودهایی که حاوی بور هستند مثل کود فروت ست، pH نامناسب خاک.
برای اینکه بتوانیم بیشتر راهنماییتان کنیم باید نتیجه آزمایش آب و خاک شما بررسی شود. حتما در واتساپ با ما در ارتباط باشید ۰۹۱۲۱۴۴۸۰۴۷ تا مشاوران ما دلایل ذکر شده را با شما بررسی نمایند.
درختان من هيچ كمبودي ندارن ولي درختان تيپ٦پيوند فرانسه هستن كه از كرج خريداري كرديم الان ٢٢ساله هستن عالي گل ميدن ولي حد اكثر ٥درصد گلها به سيب تبديل ميشوند فقط كمبود اهن دارن نميدونم دليل كم شدن ميوه هاش چيست
سلام
بستگی به عوامل مختلفی دارد که باید بررسی شوند مثل: گرده افشانی نامناسب، تغذیه نامناسب پس از برداشت میوه و همچنین نیاز به آزمایش برگ و خاک و آب هست. برای مشاوره با بخش باغبانی تماس بگیرید.
مشاوره فضای سبز و باغبانی: مهندس اسداللهی ۰۹۱۲۹۴۰۵۰۴۸
باسلام دیدگاه شمادرباره ریزش گل ومیوه کامل نیست.واین مشکلی بودکه من باآن روبروشده ام وازسایت کشاورزی هم پرسیده بودم وجواب قانع کننده ای ندادند..درکنارمسایلی که ذکرکردید.مساله عدم تامین نیازسرمایی درخت ودیربخواب رفتن درخت،اصلی ترین دلیل ریزش گلهای درختان می باشد.درنتیجه پس ازتشکیل جوانه های گل درپاییز درخت راواداربه خواب زمستانی میکنیم.مثلا خودشما شب درست نخوابیده باشیدمسلما هرطورغذای خوب هم خورده باشیدکارتان رادرست انجام نخواهیدداد.انسان سالمی هم باشید باز باکمبودخواب دچاراختلال خواهیدشدباتشکر
با سلام
ممنون از ثبت نظرتان
اکثر درختان میوه با توجه به نیاز سرمایی که دارند در یک منطقه کشت می شوند. اگر آن منطقه نیاز سرمایی مورد نیاز درخت را برآورده نکند، کشت آن نوع درخت در آن منطقه توصیه نمی شود. پس اگر درختی در منطقه ای کشت میشود حتما آن منطقه نیاز سرمایی درخت را برآورده میکرده که کشت صورت گرفته است.
درود
ممنون از ثبت نظرتان
مطلبی که شما مطالعه کردین دیدگاه ما نیست بلکه جمع آوری از رفرنس های داخلی و خارجی هستش کما اینکه خودمان هم این مسائل رو تجربه کردیم.
تمام مسائلی که نوشته شد به یک اندازه برای گلدهی یا گلریزی مهم هستند و نمیتوان گفت مهمترین کدام است، امکان دارد یکی از این مسائل برای من پیش بیاید و در نظر من فقط همون مسئله مهمترین باشه
پس ما تمام دلایل رو برای ریزش گل ارائه دادیم برای شما کشاورزان عزیز تا بتوانید از گل ریزی پیش گیری کنید.
مسئله ای که شما مطرح کردی کلا باعث گل ندادن میشه که نور کم هم در خواب دخیل است یعنی اگر نور و دما به اندازه مورد نیاز گیاه پایین نباشد گیاه به خواب نخواهد رفت و چون سرما ندیده هورمون های گلدهی مثل جیبرلیک در آن تولید نشده و باعث میشه گیاه به گل دهی نرود.
با تشکر از دقت شما